Ceai cu prezervativ. Reţetă prescrisă de un tămăduitor din Satu Mare

Atenţie la tămăduitorii de tot soiul care vă promit că vă scapă de suferinţe în schimbul a câtorva zeci de lei şi câteva doze de ceai de provenienţă incertă.

O sătmăreancă a avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută când în punguliţa de ceai pimită de la unul din vracii Sătmarului a găsit şi un … prezervativ. Şi cum nu avea încotro, femeia s-a dus cu ierburi cu tot la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) să-şi povestească păţania. Potrivit directorului executiv al instituţiei, Valentin Breban “femeia şi-a dus copilul la un fitoterapeut de pe strada Fabricii din Satu Mare. Acesta l-a consultat, după care i-a prescris micuţului un ceai. După ce au ajuns acasă femeia i-a preparat o doză de ceai însă, în momentul în care l-a strecurat a dat peste un prezervativ desfăcut printre frunze”.

În urma verificărilor efectuate de către inspectorii CJPC, s-a constatat că fitoterapeutul în cauză lucrează în condiţii neigienice. “În casa acestuia am găsit o mizerie de nedescris iar pe deasupra frunzele de ceai le scotea dintr-un sac cu mâna, fără a utiliza mănuşi. Am impresia că prescrie acelaşi ceai pentru orice boală. De asemenea, dă ceaiul la ochi fără să mai cântărească conţinutul pachetelor. Pe deasupra, consultaţia costă 50 de lei”, spune Breban. Pentru a găsi o scăpare, tămăduitorul le-a spus controlorilor că aduce ceaiurile de la Baia Mare, ambalate în saci aşa că nu are de unde să ştie de mizeriile pe care le conţin. Potrivit şefului CJPC, omul riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei. “Cu toate acestea, se pare că fitoterapeutul are deja clientela bine formată. Şi în ziua în care am fost să facem verificările, erau vreo şapte-opt persoane care aşteptau la uşa acestuia”, spune Breban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.