Au început testările în şcoli

Elevii susţin începând de astăzi, 26 septembrie, testele de evaluare la materiile de bază. Acestea au rol orientativ, pentru verificarea stadiului de pregătire al elevilor.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, elevii vor avea la dispoziţie cel puţin 15 şi cel mult 45 de minute pentru a rezolva testele propuse. “Rezultatele acestor testări nu vor fi trecute în cataloage ci în fişe speciale de evaluare după care vor fi comunicate elevilor şi părinţilor acestora. Punctajul maxim pe care poate să-l obţină un elev este de 90 de puncte la care se adaugă 10 puncte din oficiu”, a declarat unul dintre profesorii sătmăreni. Inspectorul şcolar general al IŞJ Satu Mare, Mariana Popa spune că “prin aceste testări se urmăreşte evaluarea elevilor la materiile de bază pe care le studiază la şcoală. Astfel, vom avea o imagine corectă asupra evoluţiei fiecărui elev la învăţătură”. La nivelul fiecărei şcoli se organizează în aşa fel încât elevii de acelaşi nivel să de-a testul la aceaşi oră. Să vă dau un exemplu. De la ora 09.00, fiecare clasă de a IX-a de la nivelul unei şcoli oarecare, va susţine testul la limba română”.

Prin aceste teste, învăţătoarele claselor a II-a, a III-a şi a IV-a pun accent pe cunoştinţele de limbă română, matematică şi ştiinţe ale elevilor. Elevii de gimnaziu şi de liceu vor avea de susţinut mult mai multe teste. Astfel, şcolarii din clasele a V-a şi a VI-a vor susţine lucrări la: limba şi literatura română, matematică, fizică, biologie şi limbi moderne. Cei din clasele a VII-a şi a VIII-a vor da teste la: limba şi literatura română, matematică, fizică, chimie, biologie şi discipline socio-umane. Elevii de liceu vor fi testaţi la: română, limba maternă, limbi moderne, tehnologia informaţiei, matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie şi disciplinele de specialitate specifice profilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.