26-30 septembrie – Săptămâna prevenirii criminalității

Cea de-a VI-ediție a “Săptămânii prevenirii criminalității” a debutat luni, 26 septembrie, la Satu Mare. La fel ca în toată țara, polițiști ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei Serviciilor de Ordine Publică și Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP), vor desfășura activități conform agendei stabilite. Amănunte despre organizarea și desfășurarea acțiunilor au fost prezentate luni, 26 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul IJP de către reprezentanților serviciilor implicate: sdubcomisar Simona Săndulescu, subinspector Felicia Hrehorișan, comisar Marius Mureșan – șeful Serviciului Ordine Publică și comisar șef Alexandru Racoți – șeful Serviciului Rutier. La întâlnirea cu ziariștii a participat și Rodica Borlan, directorul Crucea Roșie – filiala Satu Mare.
Potrivit celor declarate de subcomisarul Simona Săndulescu din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, activitățile care vor fi derulate în intervalul 26-30 septembrie vor avea drept scop prevenirea furturilor din locuințe, prevenirea delincvenței juvenile în școli, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea furturilor din societățile comerciale, respectiv informarea și siguranța rutieră.
Prima acțiune a avut loc luni, 26 septembrie sub forma caravanei prevenirii infracționalității în mediul rural, pe ruta Satu Mare- Păulești, Culciu și Valea Vinului. În data de 27 septembrie, la Colegiul Național “Ioan Slavici”, Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” și Școala Generală “Vasile Lucaciu”, vor avea loc dezbateri privind cauzele și consecințele delincvenței juvenile în rândul elevilor. Ziua de miercuri, 28 septembrie, va fi dedicată prevenirii victimizării minorilor, în timp ce joi, 29 septembrie, sunt prevăzute activități dedicate prevenirii furturilor din societățile comerciale. O acțiune interesantă va avea loc vineri, 30 septembrie, cu implicarea a 60 de voluntari ai Crucii Roșii Satu Mare, care vor face demonstrații despre acordarea primului ajutor în cazul unui accident rutier.
În prima parte a activităților prevăzute pentru ultima zi a “Săptămânii prevenirii criminalității” vor avea loc acțiuni de informare, precum și concursuri pentru copii, iar în partea a doua este prevăzută o dezbatere pe teme de educație rutieră susținută de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție din Szabolcs Szatmar- Bereg – Ungaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.