87,9 MHz, o nouă frecvență radio pentru sătmăreni


87, 9 MHz, noua frecvență pe care programele difuzate de Radio Cluj – post public regional cu o arie oficială de acoperire ce presupune opt județe din Transilvania, pot fi recepționate începând cu mijlocul lunii august, a fost lansată oficial la Satu Mare, vineri, 23 septembrie.

Cu acest prilej, de la ora 13:00, în sala de ședințe a Consiliului Local, conducerea Studioului Teritorial de Radio Cluj – redactorul șef Florin Zaharescu, coordonatorul emisiunilor în limba română – Bogdan Roșca și inginerul șef Mircea Pogăcean, avându-l alături pe primarul Iuliu Ilyes, au susținut o conferință de presă. La începutul întâlnirii cu ziariștii, tuturor participanților la conferința de presă li s-a adresat în direct, prin intermediul telefonului, președintele societății Române de Radiodifuziune, Andras Istvan Demeter. Acesta a subliniat importanța lansării noii frevențe, care permite recepționarea în bune condiții a emisiunilor difuzate de Studioul Teritorial de Radio Cluj.

În intervenția sa, redactorul șef Florin Zaharescu a vorbit despre calitatea emisiunilor difuzate de Radio Cluj, precum și despre faptul că se pune un accent deosebit pe emisiunile cu caracter cultural, cu o largă audiență în rândul ascultătorilor. Primarul Iuliu Ilyes a afirmat că noua frecvență va permite recepționarea știrilor nu doar din Satu Mare ci și din celelalte județe din Transilvania.

87,9 MHz, noua frecvență, se alătură astfel celorlalte cinci frecvențe – 1593 KHz, 909 KHz, 1404 KHz , 95,4 MHz și 95,6 MHz. Astfel, încă 190. 000 de locuitori din zona municipiului Satu Mare şi împrejurimile oraşului reşedinţă de judeţ – pe o rază de aproximativ 40 de km – au posibilitatea de-a alege oferta editorială a unui vector determinant în peisajul mediatic transilvan.

Pentru a marca în mod festiv lansarea noii frecvențe, la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” a fost prevăzută, de la ora 19:00, o gală de folclor autentic românesc. Intrarea este liberă, iar spectatorii vor avea ocazia să asculte 25 de interpreţi de muzică populară – artişti consacraţi şi tineri solişti din zonele folclorice Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Baia Mare şi Ţara Oaşului, acompaniaţi de Orchestra Ansamblului Folcloric “Cununiţa”, dirijor Ionică Hainal. Vor evolua pe scena filarmonicii Teodora Păcurar, Paul Cetereu, Cristina Oiegaş, Alexandra Florescu, Diana Lipovanu, Paul Ananie, Maria Ardelean, Ioana Lazăr, Casiana Matei, Iulia Mihai, Vlad Verdeş, Andrada Bârsăuan, Dana Maria Huja, Raul Oltean, Daniel Raţiu, Maria Carmen Sas, Petre şi Petrica Zele, Maria Petca Poptean, Ion şi Grigore Zegrean, Amalia Codorean, Maria Marcu, Leontina Dorca şi Nicolae Sabău. Prezentatori: Daniela Mureşan Chisbora şi Alin Pop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.