“Pe meridianele lumii” şi “Imaginea ta contează” la Asociaţia Nevăzătorilor Satu Mare

Sâmbătă, 24 septembrie, vor avea loc fazele judeţene a concursurilor “Pe meridianele lumii” respectiv “Imaginea ta contează”, destinată persoanelor cu deficienţe de vedere. Competiţia este organizată de Asociaţia Nevăzătorilor din Satu Mare.

“Pe meridianele lumii constă într-un concurs de cultură generală în cadrul căruia competitorii trebuie să răspundă la un set de întrebări din diverse domenii ale cunoaşterii. Întrebările sunt cu mai multe variante de răspuns şi cu diferite grade de dificultate. Cel care se poziţionează pe primul loc ne va reprezenta asociaţia respectiv judeţul la faza zonală a competiţiei care va avea loc în data de 27 septembrie. În ceea ce priveşte cel de-al doilea concurs “Imaginea ta contează”, este vorba despre o competiţie destinată în exclusivitate femeilor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din Satu Mare, Ioan Sorin Podină.

Potrivit interlocutorului, la concursul “Pe meridianele lumii” până în prezent s-au înscris un număr de şase concurenţi, pe când la “Imaginea ta contează” de la nivelul asociaţiei vom avea trei competitoare.

Un alt eveniment care este sărbătorit în fiecare an de către membri asociaţiei este cel dedicat “Zilei Bastonului Alb”, care va avea loc în data de 15 octombrie. “Ne pregătim cu momente artistice dar şi concursuri. În fiecare an am încercat să organizăm acţiuni de anvergură cu această ocazie”, spune Podină.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.