Mircea Marian: ieșim în stradă!


Asigurarea gratuității pe mijloacele de transport în comun și rezolvarea problemei ștrandului, au fost din nou principalele aspecte abordate miercuri, 21 septembrie, în cadrul ședinței Comitetului consultativ pentru persoanele vârstnice.

Mai vehement ca oricând și în maniera care l-a consacrat drept arțăgos profesionist, Mircea Marian – președintele Asociației Județene a Pensionarilor (AJP) Satu Mare – a afirmat că, în ciuda consecvenței cu care a abordat de fiecare dată cele două probleme, conducerea Primăriei nu a ținut cont de doleanțele pensionarilor. Mircea Marian a recunoscut că, în aceste condiții, insistența cu care revine asupra problemelor asigurării gratuității pe mijloacele de transport în comun, respectiv ștrandului, s-a transformat într-o chestiune de orgoliu propriu. Cu atât mai mult cu cât, este convins că deciziile în Consiliul Local se iau “după cum vrea mușchiul primarului Iuliu Ilyes”. De acea, și pentru că nici Instituția Prefectului nu s-a implicat să-l tragă la răspundere pe primar, pensionarii vor fi mobilizați și vor ieși în stradă, pentru că “nu sunt dispuși să aștepte să dispară natural”, cum a sugerat Traian Băsescu, președintele României.

În replică la afirmațiile lui Mircea Marian, în cadrul conferinței de presă organizată de la ora 12:00, primarul Iuliu Ilyes a anunțat că maniera de abordare a președintelui AJP va conduce inevitabil la întreruperea parteneriatului de colaborare cu acest organism, ceea va fi în defavoarea pensionarilor, deoarece, de fapt, Mircea Marian se reprezintă pe sine, nicidecum interesele acestora. Edilul șef a mai afirmat că pensionarii sătmăreni beneficiază de o reducere de 50% a costului biletelor de autobuz, și că, din considerente economice, nu se va putea acorda gratuitate integrală.

Pe de altă parte, în ședința de miercuri, Mircea Marian a solicitat reprezerntanților Instituției Prefectului sprijinul pentru organizarea unei întâlniri oficiale între membrii AJP Satu Mare și comunitatea de pensionari români din orașul Gyula – Ungaria. Pentru a nu-și dezminți obiceiurile și apucăturile, Mircea Marian le-a fixat reprezentanților Prefecturii un termen de 20 de zile pentru rezolvarea solicitării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.