Let’s do it România, îmbrăcată în rahat politic la Satu Mare

Mai sunt foarte puţine zile până la startul ediţiei 2011 a campaniei Let’s do it România. La Satu Mare toate indiciile sugerau o ediţie extrem de reuşită: mulţi voluntari înscrişi, autorităţi locale extrem de receptive şi nu în ultimul rând o implicare discretă şi în limitele decenţei a factorului politic. Asta până azi la ora 14:00, când, prin amabilitatea doamnei Daliana Lazăr (purtătoare de cuvânt a Instituţiei Prefectului, care la ora respectivă se afla în timpul programului normal de muncă şi care în mod normal ar fi trebuit să fie ocupată cu prestarea de activităţi în folosul contribuabilului român din banii căruia este plătită) am primit următorul comunicat de presă, emis de către Organizaţia Judeţeană de Tineret a PDL Satu Mare:

Satu Mare, 20 septembrie 2011
Comunicat de presă OT PDL Satu Mare

OT PDL sprijină curăţenia în judeţ

Tinerii democrat-liberali au semnat astăzi contractul de colaborare cu echipa „Let`s Do It, Romania!”, fiind astfel titulari în echipa naţională de curăţenie. Preşedintele Tineretului Democrat Liberal (TDL) Satu Mare, Adrian Cozma, s-a întâlnit cu Alina Perşa, coordonatorul proiectului la nivel de judeţ, pentru a încheia „pactul” pentru marea curăţenie din 24 septembrie. „Considerăm că acest proiect înseamnă mult mai mult decât o curăţenie generală a oraşului şi a ţării. Tinerii democrat-liberali îşi doresc să se implice în campanie cu scopul de a ajuta la educarea şi responsabilizarea populaţiei în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător. Dorim totodată să oferim şi un exemplu pozitiv societăţii şi mai ales tinerilor, să le spunem că este momentul să fim mai implicaţi în astfel de activităţi, deoarece poluarea şi curăţenia este o problemă a tuturor. Dacă dorim să trăim într-o Românie curată şi modernă, aceste acţiuni trebuie să devină o normalitate în rândul tineretului”, a declarat Adrian Cozma.

În viziunea TDL, voluntariatul ţine de cultura fiecăruia şi de aptitudinea de a fi deschis spre lucruri bune, spre implicare. Putem observa că în ţările moderne din Europa şi nu numai, activitatea de voluntariat este foarte bine fundamentată, iar acest lucru îşi doresc şi tinerii din PDL. “Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar şi cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată. „Vrem ca anul acesta să fie mai bună organizarea şi să acoperim tot judeţul. În ceea ce priveşte implicarea partidelor politice, deocamdată PDL este singurul care participă la acţiune şi la propriu, nu doar cu numele trecut pe listă”, a spus Alina Perşa, coordonatorul acţiunii la nivel de judeţ.

Acţiunea tinerilor democrat-liberali va cuprinde tot judeţul. „Am mobilizat oamenii atât la nivel de municipiu, unde vom avea o echipă de circa 35 de persoane, cât şi la nivel de judeţ unde aproape în fiecare comună vom avea câte 10-15 persoane”, a mai declarat Adrian Cozma. OT PDL vine în sprijinul organizatorilor şi cu mijloace de transport în comun pentru circa 150 de voluntari care vor acţiona în judeţ dar nu posedă mijloc de transport pentru a ajunge la destinaţie.

Preşedinte Adrian Cozma

Deplin încrezători în inteligenţa şi discernământul cititorilor noştrii nu ne permitem să adăugăm nimic. Am fi curioşi totuşi să o întrebăm ceva pe doamna Alina Perşa apropo de „pactul” încheiat azi: Doamnă, pentru cât v-aţi vândut sufletul?

44 Comentarii la "Let’s do it România, îmbrăcată în rahat politic la Satu Mare"

 1. Andrei   20 septembrie 2011 at 9:58 pm

  Daliana Lazar a fost pusa politic la Prefectura. Scrie in timpul serviciului comunicate de presa pentru PD-L?? Sa mearga acasa!!!

  Răspunde
 2. carina   20 septembrie 2011 at 10:48 pm

  Foarte tare, bravo fratilor! Felicitari! Sinteti singurii care ati demascat rahatul asta!

  Răspunde
 3. Matei   20 septembrie 2011 at 11:40 pm

  mi se pare dezgustator ce faceti. faptul ca atacati o fapta buna a unor tineri satmareni. sunt tineri sunt pusi pe fapte mari vor sa faca curatenie vor sa faca actiuni voluntare, de ce ii atacati? care este scopul acestui atac. am sa va raspund tot eu. acest atac al vostru este imbracat in rahat politic. lets do it Romania este o actiune voluntara care aduce un real folos comunitatii. De ce atacati pe acesti tineri care vor sa faca o fapta buna. probabil multi se vor razgandi datorita atacului vostru si locul din apropierea casei mele sau ale altuia va ramane necuratat. Nu mi se pare corect. Atacati politica dar lasati tinerii in pace!!!!!!!!

  Răspunde
 4. 13exe   20 septembrie 2011 at 11:43 pm

  Felicitari OT-PDL Satu Mare. Faceti o treaba minunata, continuati tot asa !

  Răspunde
 5. lidia   20 septembrie 2011 at 11:49 pm

  Multe frustrari trebuie sa aiba autorul….Daca nici sa culegi gunoaie nu-i ok in tara asta, apoi nu mai stiu ce medicamente te-ar mai putea ajuta draga…Si totusi cum procedezi? scrii articolul si dupa aia bagi un comentariu si te feliciti? ha, ha, ha Jalnic!!

  Răspunde
 6. POP   20 septembrie 2011 at 11:54 pm

  oricine participa la lets do it Romania o face VOLUNTAR si o face in beneficiul societatii si a comunitatii locale . asa ca doamna Daliana Lazar a facut o actiune de promovare a let`s do it Romania. de ce politizati excesiv aceasta actiune a tineterului. Preferati sa traiti in jegul care este acum peste tot in jurul nostru????

  Răspunde
 7. Matei   20 septembrie 2011 at 11:58 pm

  mi se pare dezgustator ce faceti. faptul ca atacati o fapta buna a unor tineri satmareni. sunt tineri sunt pusi pe fapte mari vor sa faca curatenie vor sa faca actiuni voluntare, de ce ii atacati? care este scopul acestui atac. am sa va raspund tot eu. acest atac al vostru este imbracat in rahat politic. lets do it Romania este o actiune voluntara care aduce un real folos comunitatii. De ce atacati pe acesti tineri care vor sa faca o fapta buna. probabil multi se vor razgandi datorita atacului vostru si locul din apropierea casei mele sau ale altuia va ramane necuratat. Nu mi se pare corect. Atacati politica dar lasati tinerii in pace!!!!!!!!

  Răspunde
 8. carina   20 septembrie 2011 at 11:59 pm

  Lidia, esti pedelista draga? Trebuia politizata actiunea asta, fato? Medicamente le trebuie infatuatilor astia de pedelisti, poate iti lasa si tie.

  Răspunde
 9. Matei   21 septembrie 2011 at 12:06 am

  de ce cenzurati comentariile?

  Răspunde
 10. Dorel   21 septembrie 2011 at 1:03 am

  Stai putin frate ca-mi da cu virgula. In articol nu se scrie nimic rau de PDL ci se da doar comunicatul. Atunci de ce au sarit postacii PDL-ului ca si cum ar fi vorba de unul de-al lor?

  Răspunde
 11. Marian   21 septembrie 2011 at 1:09 am

  PDL-istii in fond si la urma urmei nu au nici o vina. Daca nu erau ei se gasea un alt partid care sa incerce sa profite de pe urma acestei actiuni. De vina sunt organizatorii ca au acceptat asa ceva.

  Răspunde
 12. Matei   21 septembrie 2011 at 1:30 am

  de ce sa nu accepte organizatorii asa ceva? e in interesul lor ca voluntarii sa curete GRATUIT, voluntarii sa isi taie din timpul lor liber si sa faca ceva bun pt ceilalti. toate partidele ar trebui sa isi mobilizeze oamenii si sa participe la LET`S DO IT ROMANIA, pentru ca trebuie sa rtecunoastem ca este o actiune foarte reusita si cu foarte mare folos pentru tara. parerea mea este ca ar trebui sa fie cat mai multe actiuni de felul asta. sa mearga si udmr si prm si psd si pnl si pdl sa faca curatenie in locuri in care aceasta este necesara. voi sustineti ca din cauza unor opinii politice , oamenii astia sa nu faca ceva bun pt societate. voi va imaginati absurdul acestei ipoteze? faptul ca nu aveti aceleasi opinii si orientari politice nu va da dreptul sa improscati cu noroi in ceea ce construiesc altii. repet: acesti tineri din otpdl satu mare sunt nevinovati, sunt copiii nostri sunt vecinii nostri sunt colegii nostri. si fac ceva bun domnilor. in sambata lor libera.

  Răspunde
 13. Marian   21 septembrie 2011 at 2:36 am

  @Matei

  Nu te preface ca nu intelegi. Oricine poate sa participe. Cu cat mai multi cu atat mai bine. Dar fiind vorba de voluntariat nu trebuie sa te bati cu caramida in piept ca o faci.

  Răspunde
 14. Matei   21 septembrie 2011 at 2:46 am

  @marian : sunt de acord . nu e o bataie in piept sau o lauda ci este o invitatie pentru ceilalti sa se alature.

  Răspunde
 15. carina   21 septembrie 2011 at 10:32 am

  V-ati agitat inutil ca sifonul. Este o actiune de voluntariat? Este! La fel de bine puteau pedelistii tineri sa participe ca voluntari fara sa anunte ca au facut parteneriat cu mama lui proces verbal si simbata sa imbrace tricouri portocalii, asa cum au facut penelistii anul trecut. Culmea ca alte partide nu s-au inghesuit sa iasa in fata cu asa ceva iar tinerii lor vor culege gunoaie simbata fara sa se simta frustrati ca liderul lor nu s-au pozat cu organizatorii. Parteneriatul asta e o alta actiune a pedeleilor care se vad cocotati chiar si pe gunoaie.

  Răspunde
 16. carina 2   21 septembrie 2011 at 10:58 am

  oameni buni, nu va mai ,,agitati ca sifonul''. Nu mai postati comentarii pe acest site de nimic, nu mai reveniti pe pagina, nu faceti trafic acestui site. Nu merita. Daca autorul atat a inteles din acest parteneriat inseamna ca oricum habar nu are ce inseamna o fapta buna pt ca nu a facut una in viata lui. Tinerilor, nu va pierdeti timpul cu discutii sterile, vedeti-va de planurile voastre. Exista alta parte a presei care merita bagata in seama, cea de calitate….

  Răspunde
 17. Nero   21 septembrie 2011 at 11:23 am

  @Carina, ce ai reusit tu sa faci este sa ma convingi sa nu particip sambata la actiune. Daca asta ti-ai propus, felicitari, ai reusit! Te las pe tine sa culegi gunoaie in anonimat. sau nu te cobori tu la nivelul aceesta? tu doar dai din gura…?

  Răspunde
 18. Teo   21 septembrie 2011 at 11:28 am

  Daca nu era promovarea pedeleilor pe net nu as fi aflat ca e sambata, asa ca datorita lor vom fi cu unu mai multi la curatenie.

  Răspunde
 19. pufoshenie   21 septembrie 2011 at 11:47 am

  daca acest om care a scris acest articol se numeste jurnalist atunci inseamna ca media din Romania este o zdreanta de lux a celor cu bani

  Răspunde
 20. tac'su   21 septembrie 2011 at 11:59 am

  si eu care credeam ca pe tineri nu-i intereseaza politica. Iata: 16 comentarii pro si contra. Asta e al 17-lea. Doar comentariu 🙂

  Atentie, s-ar putea sa sosesc si eu pe la SM sa verific ce curatenie ati facut. Puneti mana toti si nu va mai certati. Succesuri!

  Răspunde
 21. Ursu   21 septembrie 2011 at 12:10 pm

  Autoarea trebuie sa fie foarte frustrata, daca scrie asa ceva, dar e tipic romanesc, daca cineva face o fapta buna, trebuie sa ne uitam cine o face, mai bine ne-am uita ce face. Cu siguranta in urma ecstui articol multi oameni se vor razgandi sa mai partcipe. Oare acesta este rolul presei ??? Eu cred ca nu, dar sa pui un astfel de titlu la o actiune de voluntariat, e foarte urat. RUSINE SA VA FIE

  Răspunde
 22. Istvan   21 septembrie 2011 at 12:14 pm

  Bravo tinerilor da-ti un exemplu pozitiv, actiune in sine e importanta si nu cine o face, lasati pe cei rautaciosi, nu-i bagati in seama. Ziaristi care nu fac altceva decat sa-i scarbeasca pe oameni

  Răspunde
 23. Mircea   21 septembrie 2011 at 12:17 pm

  Oare autoarea va participa la actiune? Poate eram curiosi sa vedem daca ziaristii de la Satmareanul vor participa la actiune, daca ii putem numii ziaristi…

  Răspunde
 24. Ursu   21 septembrie 2011 at 12:19 pm

  De ce nu-mi postati comentariul ?, sa va fie rusine

  Răspunde
 25. Alex   21 septembrie 2011 at 12:20 pm

  Care este problema daca acesti tineri vor sa puna umarul la aceasta actiune? Sunteti penibil domnule jurnalist. Mai bine v-ati ocupa de problemele reale ale Satmarului, de exemplu problema cu primarul din Craidorolt, asta daca ati citit cumva acel articol. Felicitari pentru acesti tineri. Faceti treaba in continuare…

  Răspunde
 26. ada   21 septembrie 2011 at 12:23 pm

  Marian, draga, tine cont de un lucru: nu trebuie sa faci parte dintr-un partid politic ca sa poti stange resturile aruncate de altii! Nu trebuie sa fi indoctrinat politic ca sa participi la aceasta actiune!…Era ma bine daca nu faceai public aceasta actiune a VOASTRA, decat sa va prezentati la curatenie.E urat ce faceti! Nu mai trebuie politizat asemenea act. de voluntariat! Si alti tineri din alte partide participa la act. dar nu bat in piept cu doctrina politica pe care o urmeaza….Suntem scarbiti de atata politica!..Vorbiti si voi de altceva…..

  Răspunde
 27. sorin   21 septembrie 2011 at 12:24 pm

  Bravo PDL,BRAVO OTPDL,si conducerii ei! Carcoteii sa moara de ciuda!!! HA! HA!

  Răspunde
 28. Ionel   21 septembrie 2011 at 12:24 pm

  acest titlu este unul de prost gust. Nu ati gasit ceva mai original? foarte bine ca se implica tinerii la aceste actiuni…acest exemplu ar trebui urmat si de altii de la alte partide…dar ei nu se coboara la asa ceva. sa faca ceva in folosul comunitatii…Felicitari tinerilor…

  Răspunde
 29. Zoli   21 septembrie 2011 at 12:32 pm

  se pare ca satmareanul si-a atins scopul. a aruncat cu rahat, altii curata dupa el iar satmareanul culege foloasele. desi sincer la aceasta dezbatere sunt de partea tinerilor politicieni.

  Răspunde
 30. ursu   21 septembrie 2011 at 12:43 pm

  iar nu-mi postati comentariul!!

  Răspunde
 31. ursu   21 septembrie 2011 at 12:46 pm

  Ziar PSD sau USL-as , doamna autor pentru cat v-ati vandut sufletul Uniunii Socialiste???

  Răspunde
 32. Satmareanul   21 septembrie 2011 at 1:18 pm

  Wow! Impresionant.

  Şi acum, după această şarjă impresionanta de comentarii, pentru a ne informa corect cititorii o să vă prezentăm(pe baza analizei adreselor de IP) comentatorii care suferă de personalitate multiplă:

  Matei=POP

  Mircea=Ursu

  ada=sorin

  Ionel=Alex

  Nero=Teo=Zoli

  Răspunde
 33. tac'su   21 septembrie 2011 at 1:27 pm

  :))

  Răspunde
 34. vlad.tepes   21 septembrie 2011 at 1:28 pm

  drace!

  anul trecut s-a facut campania asta fara culoare politica. O fo` stef , o fo` si ghilea p-acolo la curatat dar n-o putut fura campania in folosul vreunui partid. Insa Persa s-a vandut si nu ieftin, pe cuvant!!!!

  Răspunde
 35. gloria   21 septembrie 2011 at 1:57 pm

  anul trecut s-a facut campanie de ecologizare nu campanie electorala…….si cum bine zici anul trecut au participat toate formatiunile politice, fara sa poarte un insemn electoral, caci nu era cazul………. este de laudat faptul ca participi indiferent din ce partid faci parte, …..si crede-ma ca te cunoaste lumea fara sa strigi in gura mare ca esti PDL-ist……

  Răspunde
 36. nero=zoli=teo=presa   21 septembrie 2011 at 1:59 pm

  urmati sfatul meu. nu mai deschideti situl satmareanul.net . pe facebook dati unlike (nu mai imi place).

  Răspunde
 37. ION   21 septembrie 2011 at 2:06 pm

  let's do it Romania are nevoie de voluntari din care sunt foarte putini in judetul nostru. Organizatorii si cetatenii judetului au numai de castigat din acest contrat. Bravo OTPDL pt initiativa sper sa faceti treaba

  Răspunde
 38. Adrian SM   21 septembrie 2011 at 6:16 pm

  Din momentul în care este precizat numele organizaţie politice e cât se poate de clar că e o acţiune politică. Texte cu binele societăţii, că şi-au rupt din timpul liber, alea alea nu-s decât poveşti de adormit copiii.

  Răspunde
 39. Spamerless   21 septembrie 2011 at 8:18 pm

  Baieteii si fetele din pdl au luat in serios sfatul ministrului comunicatilor cum ca lupta de clasa s-a mutat pe internet,iar acum probali avand si foarte mult timp liber umplu netu de laikuri" sau unlaikuri.Textu asta cu frustratrea se poate citi peste tot ,la fel si cel cu oamenii de bine ,cu bravo Cozma ,etc.Deci spam,deci rahat cum bine a nimerit cel care a scris articolul.Fostul bisnitar de tigari Cozma,trebuia sa se inscrie,dimpreuna cu sleahta chefliu portocalie ca persoana fizica,nu cu sigle cu contracte si alte rahaturi.Eu zic ca la SM sa-i lasam pe politicieni sa faca curatenie,oricum ei fac cea mai mare mizerie.

  Răspunde
 40. Pingback: Charlie Sheen veszi bérbe a szatmári strandot | Szatmári Srácok

 41. Ion   25 septembrie 2011 at 2:53 am

  Bravo Satmareanul!!!!! Asta e presa adevarata. De data asta ati fos Corecti

  Răspunde
 42. V   25 septembrie 2011 at 4:31 pm

  Imi pare rau ca s-a ajuns aici, dar daca voi (cetatenii pentru care noi ne-am zbatut si ne-am stresat sa organizam acest eveniment cat mai bine) considerati ca s-au "vandut suflete" pentru niste masini si niste persoane….atunci si noi o sa consideram ca nu mai are rost sa ne luptam pentru voi. Am facut tot posibilul ca sa aratam ca si Satu Mare poate sa fie undeva mai sus pe lista ! E anul voluntariatului…dar se pare ca si a presei.

  Le multumim tututor care au participat si au avut rabdare si intelegere, nu e usor sa mobilizezi un oras ca Satu Mare.

  Si in ceea ce ma priveste, nu o sa mai organizez/particip la asa ceva pentru ca mentalitatea cetatenilor nu o sa se schimbe niciodata. In loc sa sfatuiti lumea sa participe ca nu e moarte de om voi ii descurajati sustinand ca e "piata de suflete pentru politicieni" Pacat..atat e de zis…

  Răspunde
 43. V   25 septembrie 2011 at 4:44 pm

  si atacul e la adresa tinerilor din asociatia organizatoare, nu asupra tinerilor din PDL

  Răspunde
 44. tonomatu'   28 septembrie 2011 at 3:12 pm

  Felicitari tinerilor PDL pt initiativa . Citesc multe comentarii rautacioase si fara sens din partea unor persoane ,obisnuite dar sa critice fara sa aiba o initiativa , asemeni liderilor lor Crin si Ponta . !

  Răspunde

Scrie un comentariu