Țiganii de pe Ostrovului se iluminează peste o lună


Un proiect privind refacerea sistemului de alimentare cu energie electrică a imobilului CD2 de pe strada Ostrovului, se află în stadiu de finalizare. Realizat la solicitarea Primăriei Satu Mare, odată finalizat, proiectul va permite efectuarea lucrărilor de rebranșare a celor 99 de familii care locuiesc în imobil, rămase fără curent de la 1 iulie a.c. Potrivit celor declarate de viceprimarul Kereskenyi Gabor, costurile pentru proiectarea, respectiv execuția lucrărilor se cifrează la circa 30.000 euro, din care aproximativ 5.000 euro vor fi asigurate de Primărie, iar diferența de Serviciul Public de Asistență Socială, care administrează imobilul.

Se pare că situația în care se află de la începutul lunii iulie, când blocul a fost debranșat de la rețeaua de alimentare cu energie electrică, i-a trezit la realitate pe locatari. Viceprimarul Kereskenyi afirmă că, sătui să stea la lumina lumânărilor, locatarii s-au mobilizat și au pus mână de la mână pentru a strânge bani cu care să contribuie la realizarea lucrărilor. Deoarece d.p.d.v. juridic acest demers nu este posibil, cei aproximativ 7.000 lei strânși de locatari, cu mențiunea că doar 16 familii din cele 99 nu au contribuit, au fost depuși într-un cont, iar din această sumă vor fi plătite primele facturi emise de SC Electrica SA după rebranșare. “Imobilul va fi rebranșat la rețeaua de alimentare cu energie electrică în cel mult o lună, după care, locatarii care nu vor contribui la achitarea consumului lunar vor fi scoși în stradă, așa cum de altfel li s-a pus în vedere” – ne-a declarat Kereskenyi.

Reamintim că după debranșarea de la rețeaua de alimentare cu energie electrică a blocului CD2 de pe strada Ostrovului, mai mulți locatari au protestat în două rânduri în fața Palatului Administrativ, nemulțumiți că au fost lăsați pe întuneric, deși n-au plătit vreodată cel puțin o factură emisă de SC Electrica SA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.