Viorica Lohan va fi noul director al Grupului Şcolar “Ioniţă G. Andron”

Conducerea Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare a revenit astăzi, 13 septembrie, asupra deciziei de numire în funcţia de director al Grupului Şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş al lui Ovidiu Hotca. Pentru a găsi o soluţie, inspectorul general, Mariana Popa a mers astăzi la faţa locului să discute cu corpul profesoral al liceului.

“Am delegat-o pe fostul director adjunct, Viorica Lohan, în funcţia de director al Grupului Şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti. S-a reuşit astfel dezamorsarea situaţiei conflictuale de la nivelul şcolii. Astfel că, începând de astăzi, unitatea de învăţământ are un nou director. Viorica Lohan va îndeplini această funcţie până la organizarea unui concurs pentru funcţia de director”, a declarat Mariana Popa.

Hotca a ameninţat profesorii protestatari cu desfacerea contractelor de muncă

Situaţia conflictuală creată între Ovidiu Hotca şi corpul profesoral al liceului a paralizat activitatea şcolii. “Azi dimineaţă, pe la ora 10.00, m-a sunat lidera noastră de sindicat de la Negreşti, Rodica Bud, să-mi spună că orarul întocmit de către Ovidiu Hotca şi câţiva dintre profesorii care i s-au alăturat, are o serie de deficienţe. Mai mult decât atât, mi-a spus că profesorii protestatari au fost ameninţaţi de Ovidiu Hotca cu desfacerea contractelor de muncă în cazul în care refuză în continuare să intre la cursuri. Profesorii spun că nu vor face decât orele de dirigenţie pentru a le explica elevilor situaţia conflictuală creată”, spune Drăgan.

Criza de la Negreşti a fost discutată luni, 12 septembrie, şi în cadrul Consiliului administrativ de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, fără a se ajunge la vreo soluţie. Consiliul administrativ s-a întrunit şi astăzi, 13 septembrie, pentru a găsi o rezolvare înainte ca situaţia să fie pierdută de sub control. În cadrul şedinţei s-a hotărât ca Mariana popa să meargă să discute cu corpul profesoral de la Grupul Şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş. “Am înţeles că profesorii nu îl agrează pe Ovidiu Hotca, astfel că am decis să revin asupra acelei decizii. am numit-o pe fostul director adjunct Viorica lohan”, a declarat Mariana Popa.

Un Comentariu la "Viorica Lohan va fi noul director al Grupului Şcolar “Ioniţă G. Andron”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.