Service-urile auto, luate la puricat

În cursul lunii august, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au efectuat controale la service-urile auto din judeţ. Despre rezultatele acestor verificări a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi, 13 septembrie, comisarul-şef al instituţiei, Valentin Breban.

În urma verificării a 15 agenţi economici din judeţ s-au întocmit 15 procese verbale de constatare a contravenţiei. În cazul a 11 operatori economici s-au aplicat amenzi în valoare de 16.000 lei iar ceilalţi patru au fost sancţionaţi cu avertismente. Potrivit comisarului-şef Valentin Breban “trei operatori de service-uri din Călineşti, Vama şi Oraşu Nou nu deţineau autorizaţie tehnică de funcţionare emise de Regia Autonomă Registrul Auto Român. De asemenea, am constatat că angajaţii din acest domeniu de activitate nu le oferă consumatorilor elemente de informare cu privire la: lucrările sevice care se pot efectua, timpii de realizare a acestora, termenele de garanţie care se acordă pentru lucrări în spaţiul de preluare şi analiza comenzilor service”.
Potrivit interlocutorului, din cei 15 operatori economici verificaţi, un număr de opt nu eliberează certificate de garanţie pentru lucrările efectuate aşa cum prevede art. 5 din OG nr. 82/2000.

Trei agenţii de turism reclamate la CJPC Satu Mare

În ceea ce priveşte reclamaţiile înregistrate la nivelul instituţiei “au fost înregistrate trei reclamaţii cu privire la trei pachete de turism în Turcia. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu reclamanţii a reieşit faptul că, cu trei zile înainte de plecare au fost sunaţi că operatorul economic a intrat în incapacitate de plată. Supăraţi, oamenii au depus plângere la CJPC. În urma verificărilor a reieşit că este vorba despre trei pachete turistice de 1.520 euro, 1.980 euro respectiv 650 euro. Reclamanţii au solicitat să li se ramburseze contravaloarea pachetelor plătite. Până în prezent am reuşit rezolvarea unuia dintre cazuri, dispunând restituirea banilor în decurs de 15 zile”.

Potrivit celor spuse de Valentin Breban, începând de astăzi, încep controalele în grădiniţe şi şcoli pentru a verifica condiţiile de igienă şi calitatea alimentelor distribuite în special la grădiniţele cu program prelungit. În funcţie de neregulile constatate, valoarea amenzilor poate să ajungă până la cuantumul de 10.000 lei.

Un Comentariu la "Service-urile auto, luate la puricat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.