Proteste la început de an şcolar la Negreşti Oaş şi la Stâna

Aşa cum au anunţat cu câteva zile în urmă, profesorii de la Grupul Şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş au hotărât să refuze astăzi, 12 septembrie, să intre la ore din cauza noului director numit, susţin dascălii, pe criterii politice. Cu toate acestea, inspectorul şcolar general al IŞJ Satu Mare, Mariana Popa, susţine că dascălii au renunţat la proteste şi au intrat la cursuri.

Nemulţumirile profesorilor au început odată cu numirea de către conducerea IŞJ a lui Ovidiu Hotca, care l-a înlocuit în funcţia de manager al şcolii pe fostul director Mihai Miclăuş. Reamintim cititorilor că în urmă cu aproape o săptămână, în data de 7 septembrie, un grup de dascăli de la Grupul şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş au depus un memoriu la IŞJ Satu Mare prin care îşi manifestă dezacordul faţă de numirea noului director.

În cadrul unei conferine de presă susţinută de Comisia de învăţământ din cadrul PNL Satu Mare, Mihai Micşăuş a declarat că “eu nu mai vreau să fiu director. Sunt profesor de 30 de ani din care 20 am fost director. Însă, la Grupul Şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş este o situaţie de criză. Nu există un orar stabilit, este un haos total”.

Profesorii de la Grupul Şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti au ieşit şi cu un banner pe care scria “Respectaţi legea pe care ne-aţi impus-o! În condiţiile vacantării funcţiei de director, până la organizarea unui nou concurs, conducerea interimară este preluată, prin hotărârea consiliului de administraţie de către directorul adjunct sau de către un cadru didactic, membru în consiliul de administraţie”.

Situaţia este tensionată şi la Stâna unde părinţii nu şi-au lăsat copiii să participe la deschiderea noului an şcolar. Ceea ce a dus la această situaţie este zvonul referitor la schimbarea directorului Florian Silaghi, singurul agreat de comunitatea romă din Stâna la conducerea şcolii din localitate.

Potrivit inspectorului şcolar general al IŞJ Satu Mare, Mariana Popa “am înţeles că până la urmă profesorii de la Negreşti au intrat la ore. A fost o primă reacţie după care se pare că au înţeles că trebuie să înceapă cursurile”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.