Două semiremorci furate din Austria descoperite la Halmeu

Vineri, 09 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, la PTF Halmeu s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul sârb Ivan J., în vârstă de 29 de ani. Acesta conducea un autocamion marca Renault cu care tracta o semiremorcă Schwartzmuller. Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul de frontieră i-au fost solicitate documentele personale și actele mașinii. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că semiremorca figurează ca fiind furată din Austria din iunie 2010.

Șoferul autocamionului a declarat că este angajat al unei firme din Serbia, căreia îi și aparține mijlocul de transport, și nu știa că semiremorca ar fi fost furată.

Câteva ore mai târziu, tot la PTF Halmeu s-a prezentat pentru a intra în țară Milivoje B., 56 de ani, Serbia, conducând un autocamion marca Renault cu care tracta o semiremorcă Schwartzmuller. La fel ca și în cazul precedent, la verificarea documentelor mașinii, polițiștii de frontieră au constatat că semiremorca figurează ca fiind furată din Austria tot din iunie 2010.

Nici acest conducător auto nu știa despre faptul că semiremorca era furată. În ambele cazuri, șoferilor le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt. Cele două vehicule au fost indisponibilizate la sediul SPF Halmeu pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.