20.000 de litri de bere germană, la OKTOBERFEST Satu Mare


Timp de trei zile, sătmărenii vor avea ocazia să se distreze nemţește cu ocazia primei ediţii a Oktoberfest, varianta de Satu Mare. Evenimentul se va desfășura în intervalul 30 septembrie – 2 octombrie, când la Satu Mare vor fi aduse pentru consum, direct din Germania, nu mai puţin de 20.000 de litri de bere, o tonă de cârnăciori tradiţionali bavarezi, precum și numeroase produse de patiserie, de asemenea cu specific bavarez.
Primele informaţii referitoare la acest eveniment, care va avea loc cu sprijinul Primăriei Satu Mare, au fost prezentate de organizatori, luni, 12 septembrie, la sediul Asociaţiei Economice Germano-Române (DRW) pentru Regiunea de Nord Vest. Au fost prezenţi Dan Brumboiu – preşedinte DRW, Delia Viland-membru DRW, Thomas Emmerling –manager SC Terom Logistic and Distribution SRL, Vasile Bud – manager SC Zirmer Bud SRL și Karl Heinz Rindfleisch – membru al Forumului Democrat German.

Familiarizarea cu modul de viaţă și de distracţie bavarez, promovarea și consumarea produselor tradiţionale bavareze care fac furori în fiecare an la OKTOBERFEST în Germania, precum și dezvoltarea – și în acest fel – a vieţii culturale a municipiului și judeţului Satu Mare, sunt principalele motive care au determinat organizarea primei ediţii a Oktoberfest la Satu Mare.

Datorită contribuţiei omului de afaceri Vasile Bud, evenimentul va avea loc în cortul ce va fi amplasat în spatele hotelului “Dana” de pe Drumul Careiului nr. 128, unde vor exista peste 1.000 de locuri la mese. Pentru a nu rata distracţia, până la data de 20 septembrie frmele interesate, instituţiile și organizaţiile din judeţ pot să-şi rezerve din timp mese pentru angajaţi sau colaboratori. De asemenea, pentru că tot este vorba despre o treabă nemţească, sătmărenii și nu numai care doresc să bea bere pe săturate, pot să-și cumpere din timp tichete de participare, sau la faţa locului, în limita locurilor disponibile. Organizatorii au precizat că berea “Veldensteiner” – produs exclusiv bavarez – va fi vândută doar la halbe de 1 litru, iar în preţul unui tichet de 25 lei va fi inclusă o halbă de bere și un meniu cu produse tradiţionale bavareze. De asemenea, pentru a încuraja participarea unui număr cât mai mare de sătmăreni la Oktoberfest, organizatorii pregătesc și o tombolă. Câștigătorul primului loc va beneficia de o excursie de trei zile în orașul Nurenberg, în scopul vizitării fabricii de bere care va fi pusă în vânzare la Satu Mare, iar cel de pe locul doi va primi o cască de protecţie pentru bicicliști, produsă de asemenea de o firmă germană cu activitate în Satu Mare.

“Ne-am obișnuit și ne place să fim deschizători de drumuri, de aceea organizăm prima ediţie a Oktoberfest și la Satu Mare”, a afirmat Dan Brumboiu – președintele Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord Vest. Totodată, omul de afaceri Vasile Bud, dornic să contribuie la mișcarea culturală sătmăreană, va oferi cazare gratuită tuturor oaspeţilor, delegaţilor și artiștilor invitaţi.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 1 septembrie, ora 11:00, în faţa hotelului “Dana” din centrul orașului, iar primarului Iuliu Ilyes îi va reveni onoarea de-a deschide primul butoi cu bere. După care va urma o paradă a costumelor populare și deplasarea la cortul unde va avea loc acţiunea propriu-zisă. Duminică, 2 septembrie, după o slujbă ecumenică ce va fi oficiată la ora 9:00 de preoţi ortodocși, greco-catolici, catolici și reformaţi, va fi liber la distracţie până noaptea târziu.

Informaţii suplimentare și rezervări se pot face la sediul Asociaţiei Economice Germano–Române Satu Mare, str Fragilor 1, tel: 0261-710316, sau prin email: office@drwsm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.