Ungurii au îngropat Zilele Partium


Încrezători în șansa ca Zilele Culturale Partium să reziste încă 40 de ani de acum înainte, organizatorii și sponsorii manifestării au ținut să imortalizeze într-un mod inedit cea de-a X-a ediție, care s-a desfășurat la Satu Mare în intervalul 24-28 august a.c.

În acest scop, vineri, 9 septembrie, în Grădina Romei, o capsulă metalică având în interior diferite obiecte considerate reprezentative pentru ediția jubiliară din 2011, precum și mesaje scrise ale sponsorilor, organizatorilor, viceprimarului Kereskenyi Gabor și reprezentanților mass media, a fost îngropată lângă copacul Széchenyi din vecinătatea Casei Verzi.

După ce mesajele și obiectele, sigilate în anvelope de plastic, au fost introduse în capsulă, recipientul a fost la rândul lui sigilat, iar apoi a fost introdus în groapa peste care a fost turnat beton. Deasupra, pentru a marca locul, a fost așezată o placă din marmoră având inscripționat în limba maghiară Zilele Culturale Partium 2011.

Peste 40 de ani, când, cel puțin teoretic, la Satu Mare ar urma să fie organizată ediția cu numărul 50 a Zilelor Partium, capsula va fi scoasă din pământ pentru ca organizatorii și sponsorii evenimentului din anul 2051 să se poată întoarce în timp, citind mesajele celor care au pus osul la treabă pentru reușita ediției din acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.