Sub lunga umbră a comunismului

“50 de ani de cercetare experimentală sub umbra lungă a comunismului” este titlul primului volum din cele trei prin care acad. dr. Virgil Enătescu are în vedere analiza, din punctul său de vedere, al situaţiei cercetării ştiinţifice înainte de 1989, dar şi în anii de după Revoluţie.

“Primul volum deschide orizontul a cinci decenii de cercetare experimentală sub regimul comunist. Când am fost medic la ţară, mi-am organizat acolo un mic laborator. Aveam microscop, centrifugă şi alte aparate de laborator necesare pentru ca să încep cercetarea experimentală. A fost o aventură extraordinară”, îşi aminteşte autorul cărţii.
Potrivit acestuia “cartea nu este o răfuială cu anumite persoane ci se doreşte a fi o luptă cu mentalităţile care, din păcate, continuă să persiste şi la două decenii după comunism”. Potrivit acad. dr. Virgil Enătescu, al doilea volum, care se va intitula “Îngerii din iad” este deja în pregătire. Tomul care va încheia seria de trei volume se va intitula “Deschideri de orizont”, în care medicul-scriitor ne va permite să aruncăm o privire în lumea cercetătorilor de după 1989. Potrivit autorului, primul volum al seriei va fi lansată în maximum două-trei săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.