Cooperare transfrontalieră în asistenţa maternală


Aproximativ 150 de asistenţi maternali participă timp de două zile la Satu Mare la schimbul de experienţă organizat în cadrul unui proiect de cooperare transfrontalieră derulat între reţelele de asistenţă maternală din Satu Mare şi Nyregyhaza – Ungaria. Acţiunea, găzduită de sala Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti”, a început joi, 8 septembrie şi se va încheia vineri, 9 septembrie.

La deschiderea acţiunii, care a avut loc joi de la ora 10:00, au participat reprezentanţii Consiliului Judeţean şi Direcţiei Judeţene pentru Asitenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare. Au fost prezente, de asemenea, Mihaela Elena Crasnai şi Pasztor Zsoka Csabane, preşedinţii Comisiilor pentru Protecţia Copilului din cadrul Consiliilor Judeţene Satu Mare şi Szabolcs Szatmar Bereg.

După discursurile oficiale, în programul acţiunii au fost incluse ateliere de lucru pe tematici de specialitate, respectiv prezentarea serviciilor de tip alternativ din reţeaua de asistenţă maternală din judeţul Satu Mare. Vineri, 9 septembrie, programul schimbului de experienţă prevede vizite în teritoriu la asistenţii maternali şi în casele de tip familial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.