Plantăm fapte bune în România!

Iniţiativa cu acest titlu îi aparţine Asociaţiei EcoAssist din Bucureşti, care are reprezentanţi în mai multe judeţe din ţară. Potrivit echipei sătmărene, în toamna acestui an se are în vedere împădurirea unei suprafeţe de 7 ha în Ardud. Anunţul a fost făcut astăzi, 7 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Camerei Meşteşugarilor de pe strada Fragilor nr. 1.

La întâlnirea cu presa au fost prezenţi trei dintre voluntarii mişcării: Claudia Donca, Natalia Achim şi Meneses Sándor. “Am trimis adrese pe email fiecărei Primării din judeţ iar singurii care ne-au răspuns au fost cei din Ardud. Am luat legătura cu primarul Ovidiu Duma care a fost de acord să ne pună la dispoziţie un teren de 7 ha care urmează să fie împădurit în toamna acestui an. Mai aşteptăm hotărârea Consiliului Local (CL) din Ardud, în care să fie prevăzut că administraţia locală nu poate schimba destinaţia terenului timp de 50 de ani. Trebuie făcut un studiu pentru a determina soiul de puieţi care se pretează pentru acel teren. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu specialiştii de la Direcţia Silvică am înţeles că ar fi bine să plantăm puieţii după prima brumă, undeva pe la mijlocul lunii noiembrie. A doua campanie de plantare va avea loc anul viitor în martie. Pentru acţiunea de atunci mai trebuie să identificăm administraţia locală care ar fi de acord să ne sprijine în acest demers”, a declarat unul dintre voluntarii sătmăreni ai mişcării naţionale de împădurire, Claudia Donca.

În esenţă este vorba despre o mişcare socială prin care se încearcă conştientizarea oamenilor asupra importanţei pădurilor, având în vedere procentul scăzut de fond forestier pe care îl deţine în prezent România. “Acţiunea va ţine între 5 şi 7 ani. În acest răstimp ne propunem împădurirea unei suprafaţe de 300 de ha la nivelul întregii ţări, cu implicarea a 50.000 de voluntari pe întreaga perioadă a mişcării”, a precizat Claudia Donca. În cursul lunii aprilie al acestui an s-au făcut plantări pilot în: Argeş, Timiş, Ilfov şi Mehedinţi. Au fost implicaţi 230 de voluntari care au împădurit o suprafaţă de 7,8 ha. Pentru informaţii suplimentare cei interesaţi sunt rugaţi să acceseze siteul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.