Numire de director controversată


Un grup de profesori de la Grupul Şcolar „Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş protestează împotriva numirii lui Ovidiu Hotca în funcţia de director al şcolii. Potrivit dascălilor, numirea s-a făcut strict pe criterii politice. Acesta urmează să-l înlocuiască la conducerea unităţii de învăţământ pe Mihai Miclăuş.

Profesorii şi-au manifestat nemulţumirea în cadrul unui memoriu pe care l-au depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare şi care urmează să fie înaintat şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Dascălii sunt hotărâţi să nu înceapă cursurile în condiţiile în care Mihai Miclăuş nu va fi repus în funcţie. Profesorii protestatari susţin că s-a primit un fax, pe data de 5 septembrie, în care se precizează că, de la 1 septembrie, Ovidiu Hotca este noul director al şcolii fără însă ca decizia să fie motivată în vreun fel oarecare.

Potrivit inspectorului şcolar general, Mariana Popa „directorul a fost numit de către noi, de inspectorat. Eu nu am văzut memoriul depus deoarece am fost plecată la Zalău după lucrările de la contestaţii. Urmează ca mâine dimineaţă să văd despre ce este vorba. Noi am respectat şi în acest caz procedura de numire în funcţie ca şi în cazul altor directori, sau directori adjuncţi din judeţ”. În ceea ce priveşte eventualitatea unei numiri politice, Mariana Popa spune că „acesta este lozinca cu care se iese întotdeauna în faţă”. În orice caz, profesorii de la Grupul Şcolar „Ioniţă G. Andron” sunt hotărâţi să boicoteze începutul anului şcolar. Iar rezolvarea stă, se pare, în decizia conducerii IŞJ Satu Mare.

3 Comentarii la "Numire de director controversată"

 1. Marius   7 septembrie 2011 at 10:42 pm

  Da voi nu ati mai prins poza cu cei care au venit la inspectorat sa reclame?? Ce penibili sunteti. Sau ati luat poza din arhiva??:))

  Răspunde
 2. calin   8 septembrie 2011 at 5:06 pm

  Așa-zisa lozincă de care vorbește doamna inspector general este o tristă realitate ante și post decembristă românească.

  Cred că doamna Popa Mariana și-ar dori să nu fie așa, dar … încă trăim în România și asta ne strică tot cheful de legitimitate conferită pe bază de competențe manageriale.

  Răspunde
 3. ANONIM   13 septembrie 2011 at 12:55 am

  LA LICEUL TEORETIC S-A SCHIMBAT DIRECTORUL SI NU A FACUT NIMENI ATAT TAM-TAM.ASA CA CEA CE FACETI VOI DOMNILOR PROFESORI VA ADUCE DEMNITATE SI ONORE SAU MAI BINE SPUS NISTE CIURUCURI DE OAMENI CARE ATI AJUNS IN NEGRESTI DE PE TOATE …. IN FRUNTE CU MICLAUS (CARUIA I S-A TERMINAT MANDATUL SI NU VREA SA INTELEAGA).ASA CA REVIN LA VOI DOMNILOR PROFESORI NU INTELEG DE CE MICLAUS VA POATE MANIPULA (O FI PENTRU CA O PARTE DIN VOI SUNTETI PUSI IN NISTE FUNCTI SAU CA FACETI CEVA VENITURI SUPLIMENTARE IN SCOALA SI MICLAUS INCHIDE OCHII IAR ACUMA VA SIMTITI AMENINTATII DE NOUL DIRECTOR) PENTRU CA NU INTELEG DE CE DOMNUL GREC NU A AVUT PARTE DE ACEASI SUSTINERE DIN PARTEA PROFESORILOR CARUIA LA FEL I S-A TERMINAT MANDATU

  Răspunde

Scrie un comentariu