Diabeticii sătmăreni incluși în Registrul Național de Diabet


Prin intermediul unui program al Ministerului Sănătății, sătmărenii suferinzi de diabet vor fi incluși într-o bază de date națională a tuturor persoanelor din România care au această afecțiune.

Medicul Szilagyi Iosif, directorul Centrului Diabetic Județean (CDJ) Satu Mare ne-a declarat că este vorba despre Registrul Național de Diabet, o bază de date în care, începând cu acest an, sunt incluse toate persoanele suferinde de diabet în vederea monitorizării în permanență a evoluției acestora, precum și în scopul constatării evoluției acestei afecțiuni la nivelul fiecărui județ.

Prin intermediul unor parole personalizate, accesul la Registrul Național de Diabet este permis doar reprezentanților Ministerului Sănătății, Casei Naționale pentru Asigurări de Sănătate, respectiv medicilor specialiști în boli de nutriție și diabet. Potrivit medicului Szilagyi Iosif, în prezent în evidențele CDJ Satu Mare se află 16.000 de diabetici, din care circa 2.000 sunt insulinodependenți. Introducerea acestora în Registrul Național de Diabet a început în această săptămână.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.