Campania “Vacanţă în siguranţă” la final

Sătmărenii îşi protejează locuinţele cu uşi cât se poate de rezistente însă dau drumul cu uşurinţă oricui în scara blocurilor, ceea ce creşte extrem de mult riscul producerii unor furturi din locuinţe. Acesta este una dintre primele concluzii conturate de către poliţişti la finalul campaniei “Vacanţă în siguranţă”.

În cursul zilei de astăzi, 7 septembrie, oamenii legii au distribuit pliante şi au stat de vorbă cu locuitorii de Centrul Vechi respectiv din Centrul Nou al Sătmarului. “Oamenii deschid cu prea multă uşurinţă uşa de la scara blocului. Nu trebuie decât să suni la unul dintre apartamente şi poţi să ajungi în scara blocului fără să fi luat la întrebări, ceea ce nu este un lucru prea bun”, a declarat subinspectorul de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, Felicia Hrihorişan. Cu toate acestea, interlocutoarea este de părere că oamenii au învăţat totuşi câte ceva din această campanie. “Ne-am gândit să desfăşurăm această acţiune în perioada verii, atunci când o bună parte dintre oameni sunt plecaţi în concedii. Astfel, accesul hoţilor devine mult mai uşor”, spune Hrihorişan.

Cu toate acestea, chiar cei care au avut de suferit de pe urma hoţilor, privesc uneori cu superficialitate problema furturilor din locuinţe. “Anul trecut mi-au furat bicicleta de aici din beciul blocului. Au dat jos lacătul şi mi l-au furat. Ce era să fac? Am înlocuit lacătul cu un altul şi, am rămas fără bicicletă”, spune locatarul unuia dintre blocurile din centrul urbei.

Tot în cursul zilei de astăzi au avut loc acţiuni asemănătoare şi în restul oraşelor din judeţ. “Concluziile finale le vom formula doar după centralizarea datelor atât de la nivelul oraşelor din judeţ cât şi de la cel al comunelor. E adevărat că la ţară furturile nu sunt, să zic aşa, atât de spectaculoase precum la oraş. Acolo hoţii se mulţumesc să fure băuturi, fructe, legume sau mâncare. La oraş, situaţia stă puţin mai altfel. Valoarea pagubelor este mult mai mare. E important să fim atenţi pe cine lăsăm în casă, în scara blocului, să închidem uşa de la intrare dar să fim atenţi şi la casele vecinilor, că astfel putem preveni producerea unor neplăceri”, a mai ţinut să precizeze Felicia Hrihorişan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.