Sătmărenii din Antalya vor ajunge în această seară la Timişoara

UPDATE:
În cele din urmă se pare că turiştii sătmăreni vor fi rerutaţi pe o cursă de Timişoara care va ajunge azi la ora 20:00 urmând ca de acolo să fie aduşi cu autocarele până la Satu Mare.

Aeronava cu cei circa 100 de turiști care și-au petrecut vacanța în stațiunea turcească Antalya nu va ateriza luni, 5 septembrie, pe Aeroportul Internațional Satu Mare. Conform programului inițial, avionul din Turcia ar fi trebuit să aterizeze la ora 16:55, dar toate zborurile companiei Sky au fost anulate pe teritoriul României, ca urmare a intrării în incapacitate de plată a tour operatorului Premium Holidays.

Nicolae Fechete, directorul Aeroportului Internațional Satu Mare ne-a declarat că anunțul privind anularea zborurilor a fost făcut prin intermediul unui comunicat, astfel că cei aproximativ 100 de sătmăreni aflați în Antalya urmează a fi îmbarcați luni sau marți în avioanele altor companii aeriene pentru a re reîntoarce în România.

Pe de altă parte, Ciprian Grama – managerul agenției de turism House of Travel, ne-a declarat că varianta vehiculată este îmbarcarea turiștilor sătmăreni într-o aeronavă mare, care, datorită dimensiunilor va putea ateriza cel mai probabil pe Aeroportul din Timișoara. “Însă, nu se știe dacă în acea aeronavă vor fi îmbarcați luni, 5 septembrie, toți turiștii sătmăreni, deoare se are în vedere aducerea în România și a altor turiști aflați în Antalya. În aceste condiții, o parte dintre sătmăreni vor ajunge acasă marți sau miercuri, funcție de cum se va reuși atașarea lor la alte zboruri” – ne-a declarat Ciprian Grama.

În aceste condiții, luni, 5 septembrie, nu vor pleca din Satu Mare nici turiștii care aveau achitate vacanțe pe litoralul turcesc, în Antalya. Atât pentru aceștia, cât și pentru cei care au programate și achitate sejururi în Antalya pentru datele de 12, respectiv 19 septembrie, agențiile de turism vor trebui fie să le facă alte oferte, fie să le restituie sumele achitate, după ce tour operatorul Premium Holidays le va restitui la rândul său acești bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.