Liber la circulație peste podul de la Berveni


Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a inaugurat marți, 30 august, podul peste râul Crasna, situat în localitatea Berveni, pe DJ 108 M. Inaugurarea a avut loc în prezența președintelui Csehi Arpad și a celor doi vicepreședinți – Mircea Govor și Adrian Ștef, fiind prezenți, de asemenea, senatorul Gunthner Tiberiu, reprezentanţii comisiei de recepţie, mai mulți angajați ai Consiliului Judeţean, reprezentanții proiectantului și ai firmei care a realizat lucrările, primarul şi viceprimarul din Berveni – Kis Hajnalka, respectiv Kiss Zoltan – primarii comunelor Cămin şi Petreşti, precum și locuitori din Berveni.

Potrivit celor declarate de președintele Csehi Arpad, reabilitarea podului de la Berveni este o investiţie importantă în valoare de 2,4 milioane lei, finanţată total din bugetul judeţului. Investiția a fost cu atât mai necesară cu cât în zonă nu există alte poduri rutiere peste râul Crasna. Garanţia lucrărilor este de zece ani, constructorul realizând și scurgerile apelor, astfel ca desfăşurarea circulaţiei rutiere şi pietonale să aibă loc în siguranță. Reabilitarea podului a constat în ridicarea acestuia cu 65 cm, refacerea structurii rutiere a podului şi a rampelor de acces, respectiv a hidroizolaţiei. Podul are o lungime de 54,5 m, două benzi de circulaţie, două trotuare – încadrate de două acostamente de un metru și protejate de partea carosabilă cu parapete de siguranţă.

Panglica inaugurală a fost tăiată de preşedintele Csehi Árpád, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Adrian Ştef, primarul Kis Hajnalka şi viceprimarul Kiss Zoltan, respectiv senatorul Gunthner Tiberiu.

Cu același prilej a fost depusă și o jerbă de flori la locul unui accident care a avut loc în urmă cu 13 ani, în care şi-au pierdut viaţa cinci tineri din Berveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.