Poliția Locală va avea noul sediu în fosta Școală Generală 13


După frecușuri care durează de la începutul anului, Primăria, Prefectura și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare au căzut în sfârșit la pace în privința utilizării imobilului fostei Școli Generale nr.13 ca sediu al Poliției Locale.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, între instituțiile menționate a fost semnat un acord care a fost trimis spre aprobare Ministerului Educației. “De data aceasta, după refuzurile anterioare determinate de poziția Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, este vorba doar despre o formalitate, astfel că până la sfârșitul anului, Poliția Locală se va muta în noul sediu. Cu mențiunea că o parte a spațiului din incinta imobilului, va fi folosit de Primărie în vederea depozitării unor documente arhivate” – a declarat Ilyes.

Înfiinţată de la începutul lunii februarie a.c., Poliţia Locală Satu Mare îşi are sediul la parterul unui bloc din cartierul Micro 16. Înainte de înfiinţarea Poliţiei Locale, referindu-se la sediul unde îşi va desfăşura activitatea această instituţie, primarul Iuliu Ilyes dădea ca sigur imobilul fostei Şcoli Generale nr.13, situat pe strada Botizului. Întrucât activitatea acestei şcoli a încetat anul trecut, odată cu reorganizarea instituţiilor de învăţământ, iar imobilul se află în proprietatea publică a municipiului Satu Mare, în mod absolut justificat, edilul şef a considerat că acesta ar putea fi noul sediu al Poliţiei Locale. Însă, demersul a fost departe de-a putea fi pus în aplicare, deoarece Mariana Popa, şefa Inspectoratul Şcolar Judeţean, s-a pus de-a curmezişul, refuzând schimbarea profilului de activitate. Totodată, cu toate că Inspectoratul Şcolar Judeţean nu are niciun drept asupra imobilului, care este un bun public al municipiului, inspectorul şcolar general Mariana Popa intenţiona la vremea resoectivă să mute Liceul de Artă “Aurel Popp” sau Liceul “Kolcsey Ferenc” în fosta Şcoală Generală nr.13.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.