Hotelul “Dacia” – scos la vânzare!


Aflat în imposibilitatea financiară de-a continua lucrările de modernizare începute cu trei ani în urmă, SC Beny Alex SRL din Negrești Oaș, a decis să scoată la vânzare hotelul “Dacia”.
Prin adrese emise către Primărie și Consiliul Județean, Direcția Județeană pentru Cultură Culte și Patrimoniu Național ( DJCCPN) Satu Mare a făcut cunoscut conținutul înștiințării primite din partea proprietarului imobilului, cu privire la scoaterea la vânzare a hotelului. Cu mențiunea că, deși Ministerul Culturii ar fi putut să-și exercite dreptul de preempțiune, nu s-a încadrat în termenul legal prevăzut. În aceste condiții, acest drept poate fi exercitat de către autoritățile locale.
În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Satu Mare, de luni, 29 august, președintele Csehi Arpad i-a înștiințat pe consilieri cu privire la adresa primită de la DJCCPN, respectiv asupra faptului că în termen de 15 zile trebuie luată o decizie privind exercitarea dreptului de preempțiune. Dacă se va decide cumpărarea hotelului de către Consiliul Județean, prețul va fi negociat cu proprietarul.
Lăsate baltă în urmă cu un an, lucrările de modernizare a hotelului “Dacia” ar fi putut fi reluate în primăvara anului viitor și finalizate în aproximativ un an și jumătate – după cum a declarat săptămâna trecută Radu Hosu, reprezentantului SC Beny Alex SRL.
În luna decembrie a.c. se împlinesc trei ani de când au fost începute lucrările la hotelul “Dacia”, iar de un an acestea au fost abandonate deoarece proprietarul imobilului n-a mai dispus de bani. Radu Hosu ne-a declarat câ în perioada cât s-a lucrat au fost cheltuite 1,5 milioane euro pentru intervențiile la subsolul și demisolul imobilului. Lipsa banilor a făcut imposibilă continuarea acestora, astfel că din ceea ce s-a dorit a fi un hotel de 4 stele plus, cu două terase și 70 de camere și apartamente, a rămas doar o construcție abandonată ale cărei elemente arhitecturale sunt acoperite de plasele prăfuite de protecție.

Un Comentariu la "Hotelul “Dacia” – scos la vânzare!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.