Au început probele scrise la BAC


Probele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, au început luni, 29 august, cu proba la limba şi literatura română.
Potrivit evidențelor Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, pentru a doua sesiune a bacalaureatului s-au înscris 2.041 de absolvenţi, dintre care 1.534 vor susţine examenul scris la matematică şi 1.137 la limba şi literatura română. De asemenea, 194 de absolvenţi s-au înscris pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, 46 la limba maghiară, 153 la engleză, 38 la limba franceză, 18 la limba germană, iar 201 pentru susţinerea examenului la proba de competenţe digitale.

La nivelul judeţului Satu Mare, examinarea concurenţilor are loc în cinci centre: Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii “Ion I.C. Brătianu”, Grup Şcolar “Constantin Brâncuşi”, Grup Şcolar de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, Grup Şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş şi Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” din Carei.
Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început în 22 august, iar ultima probă va fi susținută în 2 septembrie. Rezultatele finale obţinute în urma contestaţiilor vor fi afişate în data de 7 septembrie.
Luni, 29 august, la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, cei mai mulți dintre concurenți s-au declarat dezamăgiți atât de subiecte cât și de supravegherea cu camere video. Bogdan T. ne-a declarat că a scris mai puțin și mai prost chiar decât la prima sesiune a bacalaureatului. Pe de altă parte, Corina C., nonșalantă, cu țigara între degete, a afirmat că, deși nu s-a prezentat la prima sesiune, subiectele i s-au părut destul de ușoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.