Cel mai lung cozonac


Un concurs destinat în exclusivitate gospodinelor va avea loc sâmbătă, 27 august, la Complexul Ecologic “Casa Verde” din Grădina Romei, în cadrul ediției din acest an a Zilelor Culturale Maghiare Partium.

Concursul constituie o provocare lansată de Agenţia pentru Protecţia Mediului în colaborare cu Organizaţia IDENTITAS, și constă în prepararea, din ingrediente ecologice, după reţetele tradiţionale preluate de la bunici și străbunici, a celui mai lung cozonac BIO. Participanţii la concurs sunt invitaţi să se prezinte la “Casa Verde”, între orele 10:00 – 12:00, cu o ruladă de cozonac BIO şi cu reţeta după care a fost preparat acesta.

Pe masa amplasată în faţa complexului, cozonacii vor fi expuși unul după altul în ordinea preluării, pentru a se realiza astfel un cozonac BIO a cărui lungime va depinde de numărul participanţilor. Ulterior, atât concurenții cât și spectatorii vor fi informați despre lungimea cozonacului și vor fi menționate numele celor care au contribuit la realizarea lui. De la ora 13:00, toți participanții la concurs vor fi invitați să deguste cozonacii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.