Vârstnicii careieni atrași de internet


Inițiativa Bibliotecii Municipale din Carei referitoare la organizarea de cursurile de inițiere pe Internet pentru vârstnici se bucură de un succes neașteptat. La cursurile gratuite, care vor fi organizate începând de luni, 29 august, la Biblioteca Municipală din Carei, s-au înscris 43 de persoane interesate de descifrarea primilor pași în comunicarea virtuală.

Cursurile se vor desfășura pe parcursul a cinci zile, câte două ore pe zi și sunt structurate în cinci pași : inițiere în utilizarea Word 2010, accesarea Internetului utilizând browserele Mozila Firefox și Internet Explorer, motorul de căutare Google, înregistrarea unui cont Yahoo, utilizarea Messenger-ului, respectiv Skype.

Deoarece interesul pentru această sesiune de inițiere a fost neașteptat de mare, organizatorii au fost nevoiți să împartă doritorii în două serii pe două secțiuni, română și maghiară. Astfel, prima serie va lua parte la inițiere dimineața, între orele 9:00-11:00 – secția română – iar între orele 11:00-13:00 – secția maghiară. A doua serie va participa la cursuri după amiaza între orele 14:00 -16:00 – sectia română, repectiv 16:00 -18:00 -secția maghiară.
Sesiunea de inițiere pe Internet se va desfășura în sala Biblionet recent deschisă de Biblioteca Municipală Carei cu ajutorul Fundaţiei IREX-România, ANBPR şi a Primăriei municipiului Carei.

Informatii suplimentare: bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com, telefon 0261/861480 sau personal la Biblioteca Municipală Carei, director – Corina Nuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.