Concert simfonic de excepție, în Piața “25 Octombrie” (foto+video)


Sute de sătmăreni au venit în seara zilei de joi, 25 august, în Piața “25 Octombrie” pentru a asista la concertul în aer liber susținut de orchestra Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti”, sub bagheta dirijorului Franz Lamprecht. Evenimentul s-a aflat la cea de-a doua ediție și, la fel ca anul trecut, repertoriul orchestrei a inclus piese de mare popularitate din creația compozitorilor P.I. Ceaikovski, Johann Strauss și B. Smetana.
În pauza concertului, spectatorii au avut parte de prima surpriză a serii: au fost serviți cu vin roșu și alb. După pauză au urmat surprizele cu adevărat spectaculoase: focurile de artificii declanșate în ritmul pieselor interpretate magistral de orchestra sătmăreană. Totodată, ca unul considerat deja de-al sătmărenilor, ținând cont de anii petrecuți la pupitrul orchestrei filarmonicii, la prezentarea pieselor maestrul Franz Lamprecht s-a adresat spectatorilor în limba română.

Concertul de joi seara s-a încheiat cu trei bisuri completate de un adevărat regal de jocuri de artificii. Peste o săptămână, orchestra Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” va relua repertoriul susținut în cadrul concertului de joi seara în Satu Mare, în fața spectatorilor germani, la castelul Benrath din Dusseldorf. Pentru acest concert au fost vândute deja 14.000 de bilete.

httpv://www.youtube.com/watch?v=RIwjZSKTdrI

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.