Let’s Do It Satu Mare

A mai rămas o lună până la data „marii curăţenii”. Pe data de 24 septembrie, sute de echipe formate din voluntari vor porni pentru a aduna deşeurile aruncate aiurea, pe marginile drumurilor, parcuri, râuri, etc. „Let’t Do It România” este cea mai de amploare campanie de curăţenie din ţara noastră.

Despre importanţa implicării tinerilor în acţiunea „Let’t Do It România” a vorbit coordonatorul proiectului, Alina Perşa, în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi, 24 august, la sediul Asociaţiei pentru Copii şi Tineri 4U, de pe B-dul Vasile Lucaciu, nr. 8.

„Este cel mai mare proiect de implicare socială, deoarece nici o altă acţiune nu a reuşit, aşa cum s-a văzut şi anul trecut, implicarea atâtor persoane ca cel programat pe 24 septembrie. Anul trecut, au fost alături de proiect VIP-uri din România. Ne-au ajutat în ceea ce priveşte promovarea acţiunii”, a declarat Alina Perşa. Cu toate acestea, interlocutoarea s-a arătat în oarecare măsură nemulţumită de implicarea tinerilor din Satu Mare, comparativ cu alte judeţe ale ţarii. „Coordonatoarea de anul trecut a reuşit mobilizarea a aproximativ 1.200 de persoane. Nu vreau să spun că e puţin, dar în judeţul Maramureş au fost implicaţi 16.000 de persoane, ceea ce nu e puţin lucru. Pe de altă parte, sunt alături de noi autorităţile locale şi Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, dar multe ONG-uri de mediu ne-au refuzat. I-am sunat pe toţi, dar o bună parte ne-au respins propunerea”, a precizat Perşa.

Una dintre problemele cu care se confruntă voluntarii de la „Let’s Do It România” este şi cartarea deficitară a locurilor în care se află molozurile de deşeuri. „Drept urmare am prelungit perioada de cartare până pe data de 3 septembrie. Sper că în perioada care ne-a mai rămas să reuşim identificarea deşeurilor de pe suprafaţa întregului judeţ. În altă ordine de idei, noi ne-am fixat ca obiectiv mobilizarea a cel puţin 5.000 de persoane din tot judeţul cu care să pornim în ziua de 24 septembrie în campania de curăţenie”, a declarat interlocutoarea.

Întâlnirea voluntarilor va avea loc în Piaţa 25 octombrie în dimineaţa zilei de 24 septembrie. Acolo se vor forma echipele, iar liderii fiecărui grup va primi mănuşi şi saci menajeri, respectiv o hartă cu traseul pe care va trebuii să-l urmeze.

2 Comentarii la "Let’s Do It Satu Mare"

  1. carina   24 august 2011 at 6:21 pm

    let's…

    Răspunde
  2. Gabi   24 august 2011 at 7:43 pm

    Poate anul acesta va fi mai bine organizata treaba. Unde am fost repartizati noi…in Padurea Noroieni…sacii au fost tot acolo si peste o luna. Si mai ales cred ca iti piere chefu' de Let's do it…cand vezi ca pe altii nici in cot nu-i doare de munca depusa…Am trecut nu demult, pe langa locul unde am adunat anul trecut in toamna, este iar plin de gunoaie. Nu stiu cu cat isi atinge scopul aceasta campanie la noi in tara. Dar totusi Let's do it Romania.

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.