Cumpărarea fostului cinematograf “Popular” a fost amânată!


La nivelul Primăriei municipiului Satu Mare a fost decisă amânarea achiziționării imobilului fostului cinematograf “Popular”. Ca urmare a adresei nr. 14117/27.04.2011 din partea Urania 2005 Societate Cooperativă cu sediul în Satu Mare strada Rândunelelor nr.35, înaintată municipiului Satu Mare în scopul ofertării activului spațiu de cultură, administrativ și comercial( fost cinema “Popular”), în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare din 26 mai a.c., a fost stabilită componența comisiei de analiză a oportunității achiziției, evaluării și negocierii ofertei.

Potrivit celor declarate de primarul Iuliu Ilyes miercuri, 24 august, în cadrul unei conferințe de presă, membrii comisiei au ajuns la concluzia că, deocamdată, achiziționarea imobilului nu reprezintă o prioritate. În condițiile în care, pe lângă cei 1.150.000 euro menționați de proprietari, trebuie gândită și perspectiva asigurării suportului financiar necesar reabilitării imobilului pentru ca acesta să devină funcțional și corespunzător activităților pe care ar urma să le găzduiască.

Edilul șef a subliniat și faptul că modul în care a fost construit și compartimentat din start, nu permite desfășurarea unor activități de natură economică în cadrul imobilului, ca atare este explicabilă lipsa de interes din partea agenților economici și a investitorilor privați. “Primăria ar avea nevoie de acest imobil, dar deocamdată, deoarece există alte priorități, a fost decisă amânarea procedurilor de achiziție” – a declarat Ilyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.