Casa de Cultură a Sindicatelor va fi preluată de Primărie


Un proiect de hotărâre privind asocierea dintre Primăria municipiului Satu Mare și reprezentanții sindicatelor de la București care dețin în proprietate imobilul Casei de Cultură a Sindicatelor (CCS), va fi elaborat în scurt timp în vederea supunerii aprobării Consiliului Local.

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 24 august, primarul Iuliu Ilyes a precizat că, în condițiile în care în sediul CCS urmează a fi mutat Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu”, asocierea va crea, din punct de vedere juridic, premisele ca Primăria să aloce banii necesari efectuării unor lucrări de reparații și reabilitare a CCS.

“Casa de Cultură a Sindicatelor, chiar dacă nu ne place d.p.d.v. arhitectural, reprezintă o clădire valoroasă pentru municipiul Satu Mare. Aceasta dispune de o sală de spectacole cu peste 500 de locuri, plus celelalte spații utile, care pot fi exploatate în folosul cetățenilor. Ca atare, imobilul nu poate fi abandonat, cu atât mai mult cu cât aici va fi mutat în curând și Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu”, care va trebui să părăsească în cel mai scurt timp actualul sediu, retrocedat foștilor proprietari. Din punct de vedere juridic acest demers va permite Primăriei să aloce bani în vederea efectuării reparațiilor care se impun pentru ca CCS să funcționeze în condiții corespunzătoare. Deocamdată, în ședința Consiliului Local Satu Mare, care va avea loc joi, 25 august, în proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a fost prevăzută și o sumă pentru reabilitarea sistemului de încălzire a CCS. Pe de altă parte, deoarece este nevoie de foarte mulți bani, celelalte lucrări de reparații și reabilitare vor fi realizate etapizat și vor consta în refacerea izolației acoperișului, refacerea rețelei de instalații electrice, înlocuirea geamurilor, etc”. – a declarat Iuliu Ilyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.