Comori folclorice ardelenești – festival-concurs de muzică populară


Elevii școlilor de arte din Transilvania se vor întrece vineri, 19 și sâmbătă 20 august, la Satu Mare, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Judeţean, Şcoala de Arte, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Teatrul de Nord. Este vorba despre prima ediție a festivalului-concurs de muzică populară denumit “Comori folclorice ardelenești”, care are loc în preambulul ediției din acest an a festivalului folcloric de la Oțeloaia.

Cu acest prilej, la Satu Mare se vor afla elevi ai școlilor de arte din Zalău, Târgu Mureş, Sibiu, Cluj, Baia Mare, Sighet, Bistriţa, Alba Iulia, Oradea și Satu Mare, care își vor demonstra talentul pentru a obține unul dintre premiile asigurate de organizatori.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 19 august, ora 19:00, la restaurantul “Aurora”, iar sâmbătă, 20 august, la Teatrul de Nord va avea loc concursul propriu-zis. Fiecare dintre participanți va interpreta câte două cântece populare – respectiv o doină şi o piesă de joc – din zonele folclorice din care provin. Premierea câștigatorilor va avea loc după concurs, iar duminică aceștia vor susține recitaluri în cadrul festivalului de la Oțeloaia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.