“Comori folclorice ardeleneşti” la Satu Mare

23 de concurenţi din zece judeţe vor participa la prima ediţie a concursului de muzică populară “Comori folclorice ardeleneşti”. Anunţul a fost făcut astăzi, 16 august, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Şcolii de Arte Satu Mare.

Deschiderea oficială a evenimentului cultural va avea loc vineri, 19 august, de la ora 19.00 la Hotel Restaurant “Aurora”. Competiţia popriu-zisă va avea loc sâmbătă, 20 august, la Teatrul de Nord Satu Mare, cu începere de la ora 10.00. Potrivit directorului Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, la ediţia din acest an nu sunt categorii de vârstă. “Prima ediţie este dedicată în exclusivitate soliştilor urmând ca la ediţiile viitoare să diversificăm paleta. Judeţul Satu Mare va fi reprezentat de Ionela Toma, Andrada Bârsăuan şi Loredana Uglean”, a declarat Deac.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef este de părere că “asemenea manifestări culturale sunt cât se poate de binevenite mai ales că avem alte trei evenimente consacrate deja în judeţ, şi nu numai. Este vorba despre: Festivalul de la Oţeloaia, Sâmbra Oilor şi Festivalul Naţionalităţilor”.
În ceea ce priveşte premiile, Mircea Deac spune că “ne-am gândit la acordarea Marelui Premiu ce va consta în 600 de lei şi un trofeu ce reprezintă o vioară, opera sculptorului Vasile Koter. Apoi, locul I va primi 400 de lei, locul II 300 lei, locul III 200 de lei iar menţiunile fiecare câte 100 de lei. Gala laureaţilor va avea loc la Oţeloaia şi va consta într-un recital susţinut de către câştigătorii concursului. Pe lângă toate acestea va fi premiat şi cel mai original şi mai frumos costum popular”.

Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Şcoala de Arte. Valoarea totală a proiectului este de 25.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.