Amenzi în valoare de 2.000 lei pentru împrăştierea deşeurilor

În perioada 1 – 14 august, poliţiştii ecologici au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care încalcă prevederile legale referitoare la păstrarea curăţeniei pe raza municipiului Satu Mare, aplicând 16 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei în general pentru depozitarea şi împrăştierea deşeurilor lângă containere, sau în alte locuri decât cele amenajate pentru acest scop, şi pentru abandonarea deşeurilor pe domeniul public.

Locaţiile în care au fost depistate aceste contravenţii sunt: Drum Botizului nr. 13, str. Gabrieil Georgescu nr. 51, Aleea Clăbucet, str. Corvinilor, Aleea Ipoteşti, str. Decebal, str. Jubileului, str. Zefirului, Drum Păuleşti, str. Nectarului, str. Ioan Galu nr. 11, Aleea Tisa, str. Teilor şi B-dul Cloşca nr. 151.

Este important de amintit faptul că depozitarea deşeurilor din activităţile de demolări şi construcţii (moloz) se fac pe platformele amenajate pentru acest scop, cu acceptul firmei autorizate de colectare a deşeurilor de pe raza municpiului şi cu plata taxei de ridicare şi transport. Cererile de ridicare a deşeurilor provenite din construcţii şi achitarea taxei de ridicare şi transport, se pot depune la caseriile firmei de salubrizare de pe str. G. Coşbuc nr. 1 şi str. Careiului nr. 8.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat şi în baza Protocolului de colaborare încheiat cu Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS), pe raza municipiului Satu Mare în perioada 1 – 14 august au fost desfăşurate şase acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, sub îndrumarea cadrelor de specialitate a respectivului serviciu, prin care s-au executat activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţirea unor locaţii cu depozitări ilegale de deşeuri, ocazii cu care s-au strâns circa 40 metri cubi de resturi menajere şi moloz. La aceste activităţi au participat în total 15 persoane beneficiare de ajutor social. Locaţia unde s-au desfăşurat aceste acţiuni fiind str. M. Eminescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.