Seminar de comunicare politică organizat de TSD Satu Mare

Sâmbătă 13 august la complexul Mujdeeni organizaţia judeţeană a TSD Satu Mare a organizat un seminar având ca subiecte pricipale comunicarea politică şi rolul TSD în următoarele cicluri electorale. Principalii invitaţi au fost: europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, preşedintele organizaţiei PSD Satu Mare – senatorul Valer Marian, deputatul Gheorghe Ciocan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Mircea Govor, preşedintele organizaţiei municipale – Dorel Coica, profesorul Vasile Ciocan, directorul ziarului Informaţia Zilei – Dumitru Păcucaru şi directorul ziarului Gazeta de Nord Vest – Crina Dunca.

În deschidere, senatorul Valer Marian a mulţumit tinerilor prezenţi pentru eforturile făcute în campaniile electorale din 2008 şi 2009 şi a enumerat principalele realizări ale organizaţiei din acea perioadă: 16 primari, 8 consilieri judeţeni, 5 consilieri municipali şi 2 parlamentari. Acesta a mai punctat şi faptul că în general tinerii sunt principalii artizani ai marilor schimbări şi drept urmare se aşteaptă ca în 2012 ei să fie scânteia care să ducă la schimbarea actualului regim.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mircea Govor a intrat direct în tema seminarului explicându-le celor prezenţi că pentru a fi un bun politician trebuie să fii şi un foarte bun actor deoarece pe parcursul carierei unui politician apar diverse “piese” în care el trebuie să ştie să joace foarte bine pentru a a avea succes. “Comunicarea se poate face doar coborând în mijlocul oamenilor” a mai spus vorbitorul şi a continuat explicând că trebuie să fii în stare să vorbeşti şi cu “nana Floare” şi cu prefectul judeţului. Un alt sfat pe care Mircea Govor l-a dat tinerilor PSD-işti a fost acela că trebuie să aibă foarte multă răbdare atunci când discută cu oamenii.

Un moment mai puţin plăcut pentru organizatori a fost intervenţia directorului Informaţiei Zilei, Dumitru Păcuraru care, referindu-se la o provocare aruncată de profesorul Vasile Ciocan tinerilor social democraţi prin care le cerea să se gândească cum s-ar comporta dacă, de exemplu, Dumitru Păcuraru i-ar invita la un dineu al oamenilor de afaceri, a ţinut să sublineze faptul că nu ar invita niciodată un tânăr social-democrat la un asemenea dineu ci mai degrabă un senior pentru că tinerii, pentru el, au fost şi vor rămâne lipitorii de afişe ai partidului.

Cea mai aşteptată intervenţie a fost cea a europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu care şi-a început alocuţiunea deplângând faptul că în România, la fel ca peste tot în lume, nu mai există lideri politici adevăraţi ci doar sclavi ai sondajelor de opinie. Le-a explicat apoi tinerilor că în politică singura metodă reală de valorizare a calităţii este votul şi drept urmare valoare lor se măsoară în numărul de voturi pe care sunt capabili să le aducă pentru partid. Referindu-se la tema seminarului vorbitorul a precizat că din punctul său de vedere comunicarea presupune trei elemente: charismă, credibilitate şi persuasiune dezvoltând apoi rolul fiecăruia.

Au mai avut intervenţii Dorel Coica, Paula Mare, Gabriel Leş şi Ioan Viman. Seminarul s-a încheiat cu un mini-concert folk susţinut de binecunoscutul interpret sătmărean Octavian Bud urmat de o petrecere care s-a întins până târziu în noapte.

Un Comentariu la "Seminar de comunicare politică organizat de TSD Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.