Curs de îngrijitor bolnavi la domiciliu

28 de persoane vor începe de luni, 8 august, cursul de îngrijitor de bolnavi la domiciliu. Pregătirea cursanţilor se va finaliza în luna ianuarie 2012.

Despre derularea acestui proiect a vorbit directorul organizaţiei de Crucea Roşie, Rodica Borlan, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în sala de şedinţe a Camerei de Comerţ Satu Mare. La conferinţă au mai fost prezenţi directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Gheorghe Tilibaşa, Csengeri Zsolt din partea Asociaţiei AGES Satu Mare şi o parte dintre cursanţii care îşi vor începe luni studiile.

“Absolvenţii acestui curs vor fi foarte bine pregătiţi atât în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor cât şi în masaj şi multe alte tehnici de îngrijire a bolnavilor. Cursurile noastre nu se opresc însă aici. Din ianuarie 2012 demarăm un curs de Îngrijitor bolnavi la Carei, apoi din aprilie un curs de Baby Sitter. Sunt foarte multe oferte pentru asemenea specialişti mai ales în Germania şi Austria”, a declarat Rodica Borlan.
Obiectivul general al proiectului este ocuparea şi menţinerea în câmpul muncii a persoanelor din mediul urban, respectiv din satele şi comunele învecinate, prin realizarea unui program integrat de măsuri active, în vederea creşterii ratei de ocupare a populaţiei tinere şi adulte din judeţul Satu Mare. Proiectul vizează facilitarea accesului la formare a persoanelor inactive, în căutarea unui loc de muncă sau şomeri din mediul urban şi rural din Satu Mare prin intermediul unui program complex de informare, de consiliere a carierei, formare profesională şi dezvoltare personală. Cursurile sunt gratuite, cursanţilor li se asigură transportul, o gustare, consiliere psihologică, consiliere şi îndrumare în vederea încadrării în muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.