Să ne apărăm casele de hoţi!

Poliţiştii au continuat astăzi, 4 iulie, acţiunea de informare a sătmărenilor cu privire la măsurile de siguranţă care trebuie luate pentru a preveni furturile din locuinţe. Proiectul „Vacanţă în siguranţă” a fost gândit pentru perioada estivală când mulţi sunt plecaţi de acasă în concedii şi astfel apartamentele rămân nesupravegheate.

De această dată cei vizaţi au fost locuitorii din cartierele Micro 14, 15 şi 16 din Satu Mare. „Din păcate oamenii sunt foarte creduli şi înclină să lase pe oricine în scara blocului. De multe ori, infractorii se dau drept angajaţi de la gaz sau de la Electrica şi astfel ajung uşor în clădiri. Alteori încearcă să sune de la interfon la mai multe apartamente şi îşi notează numerele locuinţelor unde nu le-a răspuns nimeni”, a declarat subinspectorul de poliţie Felicia Hrihorişan.

Oamenii legii atrag atenţia sătmărenilor asupra pericolelor la care se expun în cazul în care deschid uşa oricărui străin. Mai mult decât atât poliţiştii îi îndeamnă pe sătmăreni să nu rămână pasivi în cazul în care observă ceva în neregulă ci să pună mâna pe telefon şi să sune la numărul unic de apeluri de urgenţă „112”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.