280 de candidaţi pentru 615 posturi de suplinitori la Satu Mare

Doar 280 de profesori sătmăreni vor susţine joi, 4 august, examenul de suplinire în învăţământ, cu 220 mai puţini decât la examenul de titularitare. Posturile rămase libere după acest examen vor fi ocupate în sesiunea de detaşare la cererea profesorilor, precum şi de dascălii pensionari sau de titularii care doresc să-şi completeze catedrele cu ore peste norma didactică.

Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, pentru anul şcolar 2011-2012 sunt disponibile 615 de catedre pentru suplinitori. O parte dintre aceştia au susţinut astăzi, 3 august, probele practice la limba română, limba maghiară şi informatică.
Purtătorul de cuvânt al IŞJ Satu Mare, Mariana Brumboiu, spune că cei 280 de candidaţi vor susţine joi examenul scris la Şcoala cu clasele I-VIII “Grigore Moisil”. “Profesorii vor trebui să fie în sălile de examinare cel mai devreme la ora 08.00 şi cel mai târziu la ora 09.00. Trebuie menţionat faptul că la acest examen participă profesorii care au obţinut note mai mici de 5 la examenul de titularizare, cei care nu au participat şi nici nu au luat note mai mari sau egale cu 5 la concursurile din iulie 2009 sau, iulie 2010, dar şi candidaţii care au obţinut note peste 5 în iulie 2009 şi mai mică de 5 în iulie 2010”.
Candidaţii vor fi repartizaţi pe posturi începând cu data de 23 august, în funcţie de notele obţinute la examenul de suplinire din acest an. “Pentru a intra la repartizare candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 5. În ceea ce priveşte catedrele neocupate acestea vor fi completate în sesiunea de detaşare la cerere sau vor fi ocupate de profesori pensionari. De asemenea, începând din toamnă, profesorii titulari pot să-şi completeze catedrele cu ore peste norma didactică”, a declarat Mariana Brumboiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.