Nebunie la buletine!


Numărul celor care se prezintă zilnic la Biroul de Evidență a Persoanelor (BEP) Satu Mare a crescut semnificativ în ultima perioadă, de când sătmărenii care muncesc în străinătate au început să vină în concediu acasă. Dacă până la sfârșitul lunii trecute la ghișeele BEP se prezentau zilnic până la 75-80 persoane, în prezent numărul acestora ajunge până la 150 sau chiar mai mult.

Crina Mustea, șefa BEP Satu Mare afirmă că este de așteptat ca situația să dureze până în cea de-a doua jumătate a lunii august, cu mențiunea că până la sfârșitul lunii numărul solicitărilor se va menține ridicat, după care se va reintra în normal din luna septembrie.

Cei mai mulți dintre solicitanții unei cărți de identitate motivează fie că se pregătesc de concediu și preferă să prezinte buletinul la ieșirea din țară, fie că lucrează în străinătate și, dacă tot au venit acasă în concediu, își rezolvă și problema actului de identitate. Chiar dacă solicitările pentru eliberarea unei cărți de identitate s-au dublat, personalul BEP reușește să elibereze acest document în șapte zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.