Escrocii maşinilor de cusut Singer se mută pe Internet

Poliţiştii sătmăreni avertizează că practicanţii de înşelăciuni cu deja celebrele maşini de cusut mecanice îşi îmbunătăţesc permanent metodele de a atrage naivii pe care apoi să-i lase fără bani. Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, aceştia promit sume tentante în schimbul maşinilor de cusut Singer, ce variază între 20.000 şi 60.000 de euro.

Metoda este simplă! Şmecherii postează anunţuri în ziarele locale din toată ţara şi numeroase afişe lipite pe stâlpi sau în diverse locuri anunţând, în numele firmei producătoare sau a unor persoane fizice cumpărarea maşinilor de cusut vechi, din perioada interbelică, care au o anumită serie. Dacă până nu demult versiunea cu care erau păcăliţi naivii suna de genul “vă cumpărăm maşina de cusut dar numai împreună cu perechea ei, pe care o puteţi achiziţiona de la o persoană ale cărei date vi le putem furniza noi”, înşelătorii au schimbat acum metoda şi îi păcălesc pe oameni să plătească online sume de bani reprezentând tot felul de taxe, de autentificare, de curierat, de legalizare, de traducere autorizată, etc…

Sătmărean ofertat cu 30.000 de euro

Este şi cazul unui bărbat de 36 de ani, din Satu Mare, care era să fie înşelat, însă a cerut ajutorul oamenilor legii iar suspecţii au fost descoperiţi în scurt timp. Pentru a-şi vinde maşina de cusut, contra unei sume de 30.000 de euro, sătmăreanul trebuia să trimită prin mandat online la un oficiu poştal din judeţul Alba, suma de 650 de lei, necesară pentru autentificarea obiectului. Poliţiştii sătmăreni, în colaborare cu colegii din Alba au reuşit identificarea suspecţilor. este vorba despre trei bărbaţi, având vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani. “Oamenii legii au început cercetări în acest caz însă, pentru a nu înregistra asemenea înşelăciuni, atragem atenţia sătmărenilor să manifeste vigilenţă în asemenea situaţii, să se asigure de veridicitatea datelor prezentate, precum şi asupra bonităţii persoanelor cu care intră în contact”, a declarat purtătorul de cuvânt al inspectoratului judeţean de poliţie (IJP) Satu mare, Ana Mălăescu.

Potrivit interlocutoarei, “cu toate că am tot atras atenţia cetăţenilor asupra unor asemenea înşelăciuni, se pare că oamenii nu se învaţă minte. Este vorba despre maşinile de cusut fabricate de firma Singer. În anii trecuţi, mai erau anunţuri de cumpărare lipite şi pe garduri sau stâlpi. Oricum, înşelătorii susţin că doar maşinile care au o anumită serie sunt valoroase şi doar acelea vor fi cumpărate de firma mamă la sume de zeci de mii de euro. Însă, până în prezent eu nu am auzit pe nimeni care să fi vândut vreo maşină de cusut Singer la sumele vehiculate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.