Kereskényi iese la atac: “Ilyés a furat startul în nominalizarea candidaturii la Primărie”

Preşedintele organizaţiei municipale a UDMR Satu Mare, Kereskényi Gábor, a criticat astăzi, 28 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul partidului, declaraţia primarului Iuliu Ilyés referitoare la o posibilă nouă candidatură.

La întâlnirea cu presa, alături de Kereskényi Gabor a participat şi vicepreşedintele organizaţiei municipale a UDMR, Magyar Lóránd. Vizibil deranjat de articolele apărute în presa locală cu privire la declaraţiile primarului Iuliu Ilyés, viceprimarului Kereskényi, a afirmat că edilul-şef nu a făcut decât “să fure startul”, ceea ce denotă o lipsă de disciplină de partid. “Dacă ar fi să facem o comparaţie cu sportul, furatul startului duce la sancţiuni – a afirmat Kereskenyi”. Întrebat dacă declaraţia primarului cu privire la nominalizare va atrage sancţiuni din partea partidului, Kereskényi a afirmat că “nu este cazul”. Viceprimarul a mai spus că asemenea decizii, “cu privire la desemnarea candidatului la funcţia de primar şi la cea de preşedinte a Consiliul Judeţean, vor fi luate de UDMR Satu Mare, în acest sediu, între aceşti pereţi şi nicidecum de grupuri de interese la vreun restaurant, la un şpriţ. Până la urmă suntem un partid politic şi nu un club”.

Totodată, potrivit viceprimarului, declaraţiile primarului cu privire la nominalizarea unuia sau altuia petru alegerile care vor avea loc în 2012 sunt încă premature.” Nu mi se pare corect ca nişte persoane sau o persoană care a profitat timp de două decenii de procedurile democratice şi chiar este produsul acestora, să critice sistemul democratic din UDMR în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor. Aceste proceduri sunt foarte bine puse la punct şi funcţionează de două decenii. Sistemul acesta dă posibilitatea oricărui membru UDMR să candideze pentru vreo funcţie publică”, a declarat Kereskényi.

Kereskenyi a mai spus că procedurile de nominalizare a potenţialilor candidaţi încă nu au fost demarate la nivel de partid. Însă, atât pentru funcţia de primar cât şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Județean, UDMR poate veni cu cel puţin 4-5 candidaţi cu experienţă administrativă.Viceprimarul a evitat să-şi declare intenţia de a candida pentru scaunul de edil-şef al Sătmarului afirmând, în schimb, că “persoanele care în prezent ocupă funcţii de conducere în administraţia locală au destulă experienţă pentru a fi candaţii UDMR la alegerile locale din 2012”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.