Uite promoţia, nu e promoţia!

Promoţiile la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente îi lasă uneori în ceaţă pe sătmăreni. Patronii “uită” să afişeze perioada de valabilitate a promoţiilor şi pentru ca nedumerirea să fie şi mai mare “uită” să bareze vechiul preţ.

Astfel, cumpărătorii ajung la casele de marcat fără să ştie cât vor plăti pentru bunurile de consum achiziţionate. Acestea sunt doar câteva dintre neregulile constatate de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare, în urma controalelor efectuate în perioada 8-25 iulie. Rezultatele verificărilor au fost prezentate astăzi, 26 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul instituţiei de către comisarul şef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban.

Inspectorii au luat la puricat magazinele care oferă promoţii atât la alimente cât şi la îmbrăcăminte şi încălţăminte. “Au fost verificaţi 12 operatori economici din Satu Mare dar şi din Dorolţ, Ciumeşti, Sanislău, Andrid şi Trip. Am verificat legalitatea funcţionării operatorilor economici, existenţa certificatelor de înregistrare şi a certificatelor constatatoare emise de Registrul Comerţului dar şi aplicarea prevederilor OG 99/2000 referitor la respectarea legii în ceea ce priveşte afişarea promoţiilor”, a declarat Breban.
În urma verificărilor efectuate inspectorii CJPC au aplicat şase sancţiuni cu avertisment şi şase amenzi contravenţionale în cuantum de 36.000 lei. Totodată, au oprit temporar de la comercializare 250 bucăţi de încălţăminte şi textile în valoare de 2.500 lei.

Nici reclamaţiile înregistrate de inspectorii instituţiei nu sunt tocmai puţine. Astfel, un sătmărean a bătut la uşa CJPC după ce, în urma unei tranzacţii online, i s-a livrat o chitară lovită. “Un sătmărean a comandat online o chitară de la un magazin de instrumente muzicale din Satu Mare. Însă, la primirea coletului a observat că instrumentul muzical comandat este lovit. A mers la magazin pentru a cere ca operatorul economic să-i schimbe produsul cumpărat dar vânzătorul nici nu a stat de vorbă cu el. Consumatorul a depus reclamaţie la noi. După verificări am dispus ca agentul economic să-i schimbe instrumentul muzical sau să-i restitue banii”, a precizat Breban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.