Avocatul sătmărean Székely Adalbert Cornel rămâne după gratii

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins cererea de eliberare pe cauţiune formulată de sătmăreanul Székely Adalbert Cornel, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, arestat în 3 mai după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

Acesta a fost prins în data de 2 mai, în localitatea Seini de către Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorpţie (DNA) – Serviciul Teritorial Cluj în timp ce primea 10.000 de euro de la două sătmărence, soţiile lui Viorel Moldovan şi Francisc Delegan condamnaţi pentru contrabandă cu ţigări. Avocatul a promis soţiilor celor doi deţinuţi că le va reduce acestora pedeapsa finală, cerând în schimb câte 2.000 de euro pentru fiecare an de puşcărie.
Săptămâna trecută, avocatul a solicitat să fie eliberat din arest în schimbul unei cauţiuni. Curtea de Apel Cluj a fixat o cauţiune de 40.000 de lei şi i-a dat termen până astăzi, 26 iulie, să o depună. Chiar dacă avocatul a depus cauţiunea, judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins cererea astfel că bărbatul va rămâne în arest preventiv. Banii depuşi de acesta drept cauţiune îi vor fi însă restituiţi.

Potrivit procurorilor, Székely ar fi primit câte 4.000 şi 6.000 de euro de la soţiile a doi inculpaţi care au fost arestaţi pentru crimă organizată. Cei doi au fost condamnaţi la începutul anului la o pedeapsă de şase ani şi şase luni, respectiv cinci ani de închisoare şi dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Avocatul Székely le-a promis celor doi că dacă vor să le fie redusă pedeapsa trebuie să plătească fiecare câte 2.000 de euro pentru fiecare an de închisoare redus, o parte din bani urmând să ajungă la judecători. După arestarea sa, avocatul a susţinut tot timpul că este nevinovat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.