Focar de trichineloză la Medieș – 21 de persoane au ajuns la spital


Mai mult de 20 de persoane din comunitatea de romi din Medieșu Aurit se află internate la Spitalul Județean Satu Mare după ce au fost diagnosticate cu trichineloză. Cele 21 de persoane, din care 13 sunt copii cu vârste între 4 – 16 ani, au ajuns la spital dumninică după amiaza, acuzând simptome specifice consumului de carne de porc infestată cu trichinela spiralis.

Potrivit purtătorului de cuvând Constantin Demian, pacienții au declarat că în urmă cu două săptămâni, într-una din familiile de romi a fost sacrificat un porc a cărui carne a fost consumată ulterior de mai multe persoane.

Întrucât secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean se află în reparații, doar o parte dintre pacienți au putut fi internați acolo, restul fiind sub supraveghere în secțiile Spitalului Județean, starea de sănătate a acestora fiind satisfăcătoare.

În vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs îmbolnăvirea în masă, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară au inițiat anchete proprii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.