100 de ani de la construirea Bisericii Ortodoxe din Sătmărel


Mare sărbătoare duminică, 31 iulie, în Sătmărel! Împlinirea a 100 de ani de la construirea Bisericii Ortodoxe constituie prilejul pentru ca în acest așa zis cartier al Sătmarului, situat la 10 km de municipiul reședință de județ, să fie organizată o adevărată sărbătoare.

Potrivit celor declarate de delegatul sătesc Gheorghe Sarkozi, sărbătoarea va începe la ora 9:00, cu slujba duminicală de la Biserica Ortodoxă, la care este așteptat să participe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian Chira al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Slujba va fi urmată de sfințirea bisericii cu prilejul împlinirii celor 100 ani de la construire și de o masă festivă care va avea loc la Căminul Cultural.

Ulterior, de după amiaza până noaptea târziu, în Sătmărel vor avea loc o serie de manifestări cultural-artistice și sportive. Între acestea, Gheorghe Sarkozi a amintit întâlnirea Fiilor Satului, două meciuri de fotbal ale juniorilor, respectiv seniorilor echipei Voința Sătmărel, precum și un mare bal.

Pentru ca la această mare sărbătoare să poată ajunge în Sătmărel toți cei ce doresc, până duminică vor fi efectuate și unele reparații pe drumul intrat deja în istorie din cauza gropilor și hârtoapelor situate la distanțe milimetrice unele de altele, și va fi amenajată inclusiv zona verde din fața Căminului Cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.