1,4 milioane lei – reparația capitală a străzii Mihai Viteazu


Una dintre cele mai mari investiții realizate la străzile din municipiul Satu Mare a fost recepționată vineri, 22 iulie. Este vorba despre reparațiile capitale efectuate pe strada Mihai Viteazu, una dintre cele mai solicitate artere de circulație din oraș. Începute în vara anului trecut, lucrările au fost realizate pe o lungime totală de 620,51 m, iar costul acestora, cu TVA inclus, se cifrează la 1.464.538,74 lei. Recepționarea lucrărilor a avut loc în prezența primarului Iuliu Ilyes și a reprezentanților firmelor executante.

Situată în zona centrală, strada Mihai Viteazu se afla deja într-o stare avansată de degradare, iar efectuarea unor lucrări minime de reparații ar fi însemnat doar bani cheltuiți inutil. În aceste condiții, a fost decisă realizarea unei investiții majore, care a constat în efectuarea unei reparații capitale incluzând, pe lângă lucrările la structura drumului, și reparații capitale la rețelele de apă potabilă și canalizare.

Deoarece efectuarea reparațiilor capitale la străzile din Satu Mare presupune alocarea unor sume importante, de care Primăria nu dispune, doar trei asemenea investiții au fost abordate începând de anul trecut – bulevardul Henri Coandă, respectiv străzile Prahovei și Mihai Viteazu, iar costurile au fost acoperite din creditul contractat în urmă cu cinci ani. Restul lucrărilor care se efectuează sunt reparații curente.
Reparația capitală a carosabilului străzii Mihai Viteazu a fost efectuată pe o lungime de peste 620 m, între intersecțiile cu strada Ștefan cel Mare și bulevardul I.C. Brătianu. În cadrul aceleași investiții au fost înlocuiți 632 ml de conducte pentru distribuția apei potabile și au fost efectuate 37 branșamente. Totodată, a fost înlocuită în totalitate conducta de canalizare pe o lungime totală de 452 ml.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.