Decolmatarea canalelor, obstrucționată de proprietarii terenurilor


Acțiunea de decolmatare a canalelor de desecare de pe raza municipiului Satu Mare, inițiată de Primărie, are șanse să nu fie finalizată în acest an. Cei care împiedică desfășurarea acțiunii conform planului stabilit de Primărie, sunt unii dintre proprietarii terenurilor pe care se află canalele, care și-au construit imobile de locuit peste acestea.

Cu prilejul conferinței de presă organizate marți, 19 iulie, primarul Iuliu Ilyes a precizat că până acum au fost finalizate lucrările de decolmatare a canalelor de desecare în zonele perferice ale municipiului, pe străzile Bariţiu, Panait Cerna și Odobescu – pe o lungime de 400 m, respectiv Toamnei, Păltiniş și Poligonului – pe o lungime de 110 m. Totodată, lucrări similare se află în derulare de-a lungul drumului Careiului și în zona Parcului Industrial.

Edilul șef a menționat că, deși în fiecare din zonele menționate decolmatările ar fi trebuit extinse pe o lungime mai mare decât cea pe care au fost efectuate, unii dintre proprietarii terenurilor împiedică realizarea acestor lucrări. “Aceștia, după ce au obținut terenurile din zonele respective, nu au ținut cont de existența canalelor de desecare, și au ridicat construcții peste acestea. În aceste condiții, este de așteptat ca în toamnă, după ce încep ploile, în acele zone să se producă din nou inundații, la fel cum s-a întâmplat anul trecut” – a precizat Ilyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.