“Călătorii pe șase continente”


Casa Comunitară “Sf. Ladislau” din municipiul Carei va găzdui sâmbătă, 23 iulie, vernisajul expoziției “Călătorii pe șase continente”, cu fotografii realizate de Karacsonyi Karoly, una dintre cele mai reprezentative personalități careine.

Expoziția va fi alcătuită din 80 de fotografii realizate de Karacsonyi Karoly cu prilejul excursiilor și expedițiilor efectuate în cele mai exotice și fascinante locuri din lume. Evenimentul va începe la ora 17:00, iar intrarea va fi gratuită.

Karácsonyi Károly s-a născut la data de 14 ianuarie 1941 în oraşul Gödöllő din Ungaria. A urmat şcoala elementară în oraşul natal, liceul în municipiul Carei (1959), după care, cursurile Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, absolvind Facultatea de Biologie-Geografie în 1964. În perioada 1964-1967 a lucrat ca bibliotecar la Şcoala Pedagogică din Baia-Mare, între 1967-1969 a fost profesor la Petreşti, iar în perioada 1969-1988 a lucrat ca muzeograf la Muzeul Orăşenesc Carei, după care s-a stabilit în Germania. Începând cu anul 1967 a publicat comunicări ştiinţifice în diferite reviste, studii în care este descrisă flora din județele Satu-Mare, Bihor și Sălaj. Cea mai importantă lucrare a profesorului Karácsonyi Károly este „Flora şi fauna judeţului Satu-Mare”, distinsă cu premiul Academiei Române. Unul dintre cele mai importante merite ale profesorului este Colecţia Știinţelor naturii din cadrul Muzeul Municipal Carei. În prezent, profesorul Karacsonyi Karoly este doctorand în cadrul Universităţii “Vasile Goldiş” din municipiul Arad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.