Trenurile merg mai încet din cauza caniculei

Zilele caniculare afectează şi circulaţia feroviară. Astfel, din cauza temperaturilor ridicate trenurile circulă cu restricţii de viteză.

Potrivit reprezentanţilor CFR, din cauza temperaturilor caniculare prognozate pentru perioada 14-17 iulie, circulaţia trenurilor la nivel naţional se va desfăşura cu restricţii de viteză. Întârzierile nu sunt însă semnificative. Spre exemplu, personalul Baia Mare-Satu Mare acumulează întârzieri de 3-4 minute la o cursă. “Viteza trenurilor se reduce în medie cu 20-30 km/h din cauza reviziilor suplimentare pe reţelele feroviare. Trebuie ştiut că în zilele în care temperatura aerului este de 35-37 grade Celsius, la nivelul şinelor se înregistrează cu cel puţin 10-15 grade mai mult, ceea ce duce la dilatarea acestora iar la viteze prea mari există riscul unor accidente feroviare”, spune unul dintre angajaţii Gării CFR Satu Mare.

Cu toate că este spre binele călătorilor, aceştia sunt cât se poate de nerăbdători ca să ajungă cât mai repede la destinaţie. “Înţeleg că e vorba despre siguranţa noastră însă, temperatura din compartimente este de-a dreptul insuportabilă. Mai ales în cazul trenurilor moderne aduse din Ungaria. E ca şi cum ai fi închis într-un cuptor. Nici nu îmi imaginez cum e să călătoreşti, de exemplu, 16-18 ore până pe litoral”, spune unul dintre călători.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.