Parcurile Sătmarului


Preferate pentru răcoarea pe care o oferă pe timpul verii și pentru romantismul pe care îl inspiră în celelalte anotimpuri, parcurile din municipiul Satu Mare reprezintă oazele de verdeață care conferă un farmec aparte oricărei așezări urbane. Dintr-o evidență a Primăriei din luna mai a.c., rezultă că în Satu Mare suprafața totală a spațiilor verzi este de 278, 5 ha, ceea ce înseamnă că din această suprafață, fiecărui locuitor îi revin 24,68 mp.

Potrivit evidențelor Primăriei, pe lângă „Grădina Romei”, cu o suprafață de 59.591 mp, în municipiul Satu Mare există trei parcuri mari: parcul „Libertății” – cu o suprafață de 18.957 mp, parcul „Vasile Lucaciu” – cu o suprafață de 13.755 mp și parcul „Cloșca” – cu o suprafață de 25.000 mp. Totodată, evidențele Primăriei arată că în municipiu există și 20 de scuaruri, dar unele dintre acestea, datorită suprafaței pe care sunt amenajate, sunt denumite parcuri de către cetățenii domiciliați în zonele respective. Este vorba despre scuarul „UFO” din cartierul Micro 17 – cu o suprafață de 16.393 mp, respectiv scuarele „Liniștii” 14.024 mp și „Brândușa” 5.020 mp din cartierul Micro 16. Celelalte asemenea suprafețe de verdeață se află pe străzile Viitorului, Titulescu, Eroii Revoluției, George Boitor, I.C. Brătianu, Soarelui, Bălcescu, George Coșbuc, Aurel Vlaicu, Odobescu, Botizului, Arinului, Wolfenbuttel și Prahovei, precum și în curtea Bisericii „Calvaria”, respectiv la Turnul Pompierilor.

La fel ca în cazul celorlalte materiale incluse în rubrica Satu Mare plus, cititorii noștri sunt invitați să-și spună opiniile cu privire la starea parcurilor, scuarelor și zonelor verzi din municipiu, precum și referitoare la ceea ce consideră că ar putea fi necesar și oportun în vederea îmbunătățirilor care ar putea fi aduse.

5 Comentarii la "Parcurile Sătmarului"

 1. danutz   14 iulie 2011 at 1:47 pm

  parcul din titulescu e jale

  ar terbui amenajat, macar taiata iarba si curatat arbustii

  Răspunde
 2. carina   14 iulie 2011 at 3:40 pm

  mie imi place foarte mult cum arata vara pacul din centru. am mai vazut un parc intr-un cartier, este o biserica acolo, foarte frumos.

  Răspunde
 3. Adrian SM   14 iulie 2011 at 5:22 pm

  În grădina Romei au dispărut ciorile şi e o curăţenie acceptabilă, aşa că se poate merge cu încredere acolo.

  Răspunde
 4. ion romanu   14 iulie 2011 at 6:55 pm

  in afara de Gradina Romei, restul sunt spatii verzi, sau sensuri giratorii. Parcuri sunt in Cluj, Timisoara… la noi un pic de iarba si deja e parc…

  Răspunde
 5. olimpia   14 iulie 2011 at 9:36 pm

  Scuarul din P-ta George Boitor ar trebui reamenajat, dotarile din lemn au fost distruse. Nu ar strica sa fie ingradita suprafata din apropierea strazii.

  Cei care raspund de linistea publica ar putea sa mai treaca prin zona din cand in cand.

  In zona Soarelui (intrare micro 17) este o mizerie de nedescris. Culmea mizeria e facuta de adultii care isi supravegheaza copiii. Sa se aplice amenzi !!! Asa poate vom avea spatii verzi curate.

  Răspunde

Scrie un comentariu